Uydu aracılığı ile PKK çizgisinde yayın yapan ‘Sterk TV’ye konuk olan Aydoğan,  Suriye’nin kuzeyindeki ‘Rojava’ olarak adlandırılan Kürt bölgesinde yaklaşık 1 yıldan bu yana çatışmalı durum bulunduğunu, yüzbinlerce, milyonlarca kişinin destek verdiği  bu halk hareketinin amacına ulaşmasını kimsenin engelleyemeyeceğini söyledi. BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, şunları söyledi:

“ Burada soruyorsunuz; ‘Niçin duvarı yapıyorsun?’. Yanıt verirken, ‘Mülteci geçişini engellemek istiyorum. Onlar geçerken mayınlar patlıyor’ deniliyor. Sen kimi kandırıyorsun? Karşında çocuk mu var?  Karşında koskoca bir parti, bir hareket, Türkiye ve Ortadoğu’daki gelişmeleri çok iyi okuyan bir siyasal hareket, bir parti var. Mülteci akınını engelleyeceksen git Hatay tarafına ör bu duvarı. Şu anda Türkiye’de 500 bin Suriyeli göçmen var. Kim bunlar? Rojava’daki Kürtlerden mülteci olarak gelen belki 1000 kişi yoktur. Gelenlerin hepsi Araplar’dır. İstanbul’dan geliyorum, neredeyse İstanbul’un bir Arap şehri olduğunu söyleyebilirsiniz.  Soruyorsunuz nereden geldiklerini;  hepsi savaştan kaçtıklarını, Suriye’deki Arap bölgesinden geldiklerini söylüyorlar. Rojava  bölgesinde bir mülteci akını yok. Madem böyle bir akın yok siz bu duvarı niye örüyorsunuz?”

Aydoğan, duvar örmedeki asıl amacın Suriye’deki PKK’nın kolu PYD’nin silahlı gücü YPG ile Türkiye arasındaki ilişkiyi kesmek, birbirlerine yapacakları etkiyi ortadan kaldırmak olduğunu savundu.  BDP’li Aydoğan, “Amacın buysa çık ortaya açık açık söyle. ‘Ben Rojava’daki devrime, harekete karşıyım. Asla oradaki demokratik özerklik ile ilgili duruma müsaade etmeyeceğim. Bununla ilgili her türlü tedbiri, önlemi alacağım’ de. Kürtler’e düşmanlık yapmak istiyorsan. Düşmanlığı da düşman gibi yapacaksın” diye konuştu.