Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişi için Gülyazı Köyü'nde oluşturulan adalet nöbeti çadırını bugün BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, milletvekileri Aysel Tuğluk, Emine Ayna, Nursel Aydoğan ile BDP'li belediye başkanı ziyaret etti. BDP ve DTK'lılar köy girişinde, üzerinde ölenlerin fotoğraflarının bulunduğu tişört giyen köylüler tarafından karşılandı.

Ölenlerin mezarlarında dualar okunup, Kürtçe, 'Şehitler ölmez' sloganları atıldı. Mezarlıkta konuşan Ahmet Türk, Kürt halkının davasına güveninin bu dağlar kadar büyük olduğunu belirterek, "Yıllardır Kürt halkı kendisine uygulanan baskı, imha ve inkar politikalarını unutmadı. Kürt halkı bu baskıları yenmiştir. Artık tutuklamalar, işkenceler, Kürt halkını davasından geri çeviremiyor. Kürt halkı artık sadece 'An azadi an azadi' (Ya özgürlük ya özgürlük) diyor. Kürt halkının temel talebi anadilde eğitim, kültür ve kimlik talebi yerine getirilmelidir. Kürt halkı kimliksiz bir yaşamı asla kabul etmez. Tüm Kürdistan halkı barış ve eşitlik için her yerde mücadele veriyor vermeye de devam edecektir. Erdoğan, 'Zulme karşıyız' diyor. Ama, Kürt halkı üzerinde uygulanan baskı ve zulmü görmezden geliyor. Roboski devletin kirli yüzünü ortaya çıkarmıştır" dedi.

AKP KÜRT HALKI İÇİN BİTMİŞTİR

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ise, 34 canlarını kaybettiklerini, acısının dün gibi taze olduğunu ve bir dakika bile akıllarından çıkmadığını söyledi. Kışanak, "Savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 34 sivil yurttaş Kürdistan tarihinde yaşayacak.Yapılan katliam ile AKP hükümeti sadece Roboski'de değil her yerde Kürt halkı için bitmiştir. AKP hükümeti Kürtleri inkar eden bir hükümettir. Roboski bir insanlık sınavıdır. Aileler bu insanlık sınavını başarı ile geçmiştir. Bu katliamın faillerini ortaya çıkarmak için aileler bir an olsun mücadelelerinden vazgeçmediler. Bizde onların daima yanlarında olacağız. Bu mücadelede yılmaz bir neferin yılmazı olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından BDP ve DTK heyeti köyde onurlarına verilen yemeğe katıldı.