Belediye Başkanı Leyla Güven'in KCK davası kapsamında tutuklu olması nedeniyle Başkan Vekilliğini BDP'li Mehmet Sinan Burun'un yaptığı Viranşehir Belediyesi, eski hizmet binasını 1 yıl önce Eğitim Destek Evi'ne dönüştürdü. Ancak, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Destek Evi'nin müfretada uygun olmadığı gerekçesiyle kapatılmasına karar verdi. Bu karar sonrası polisler, Kışla Mahallesi'ndeki Eğitim Destek Evi'nde arama yapmak isterken, BDP'liler de kararı protesto etmek için toplandı.

ARBEDEDE 5 GÖZALTI

Polisler, arama yapılan binanın bahçesine basın açıklaması yapmak için girenlerin kimliklerini kontrol etti. Bu sırada polise kimlik göstermek istemeyenler gerginliğe neden oldu. Gerginlikte kimliklerini göstermemekte ısrar eden ve arbedeye yol açan 5 kişi gözaltına alındı. Kısa süreli gerginlik, gözaltına alınanların kimliklerini ibraz etmelerinin ardından serbest bırakılmasıyla sona erdi.

Polisler tarafından binada yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmazken, Eğitim Destek Evi'nde görev yapan eğitmenler basın açıklaması ile kapatma kararı ve polisin tutumunu eleştirdi. Eğitim Destek Evi'nde, ilçedeki 600 öğrenciye 14 öğretmen tarafından eğitim verildiğini söyleyen eğitmenler, kapatma kararının keyfi olduğunu ileri sürdü. Eğitmenler ve BDP üyeleri bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.



MM(HK/CK)