BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP İstanbul milletvekili Sabahat Tuncel, bugün Bağcılar BDP İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen etkinliğe katıldı. Demirtaş, yaklaşık 250 kişilik kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, şunları söyledi:


 "Geçen hafta bu ülkenin Başbakanı Özel Yetkili Mahkemeler için ‘Devlet içinde devlet’ tabirini kullandı. Tam 10 yıldır DGM ve Özel yetkili mahkemeleri kendi emrinde kullanan bir partinin genel başkanı, şimdi Özel Yetkili Mahkemeler'i, yetkisini aşmakla, devlet içinde devlet olmakla suçluyor. Niye yapıyor bunu? 'Van Belediye Başkanı’nı tutukluyor' diye mi? Hayır. Kendine dokunmaya başladı. Sıra şimdi kendi ve ekibine geldi. Bazı bakanlarının, milletvekillerinin, etrafındaki bazı çetelerin ve bizzat kendisinin özel yetkili mahkemeler eliyle bazı yolsuzlukları, gayri meşru ilişkilerinin deşifre edilme ihtimali var. Bunlar nedeniyle bu mahkemeler, Başbakan’ın eleştirilerine maruz kalıyor. Bu özel mahkemeler, 3 yıldır siyasi soykırım operasyonları yapıyor. Şimdi Başbakan’a buradan açıkça soruyorum. 'Devlet içinde devlet' dediğin bu mahkemeler, tutukladığı bu arkadaşlarımızı serbest bıraktırmak için yasa değişikliği yapmaya var mısın? Eğer yoksan demek ki senin özün, sözün bir değil."


Van’da gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan BDP’li Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya destek veren Demirtaş, Başbakan Erdoğan’a "Açıkça 'Van’ı, Diyarbakır’ı alacağız' diyen sensin. Nasıl alacağın belli oldu. Bekir Kaya’yı içeri alacaksın. Van il başkanını tutuklayacaksın. Bu şekilde Van halkını korkutarak belediye başkanlığını alacaksın. Bütün hesapları bu. Van deprem geçirmiş bir kent. Van’ın yaraları sarılacakken il, ilçe bütün belediye başkanlarını içeriye atıyorlar" dedi.


Bazı partililer, "Kahrolsun AKP kahrolsun faşizm" ve "Zulme boyun eğmeyeceğiz" yazılı dövizler açtı.


EE (MK) (FOTOĞRAF)