Aydın'ın Didim İlçesi'nde BDP ilçe örgütünü ziyaret eden Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, dünyanın yeni bir yapılanma sürecine girdiğine dikkat çekti. Bölgedeki rejim değişikliği taleplerinin dış güçler tarafından 'İneğin sütünü sağmam için önce ot yedirmem lazım' mantığı ile hareket edildiğini öne süren Altan Tan, "Dışarının çıkarlarıyla içerinin huzursuzluğu örtüştü ve coğrafya sallanmaya başladı. Yeni bir Ortadoğu ve yeni bir İslam dünyası dizayn ediliyor. Ilımlı batı ile kavga etmeyecek bir İslam anlayışı ve kısmen refah artışı isteniyor" ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Tan, Türkiye'nin de dahil olduğu Ortadoğu sınır ve rejimlerinin İngiltere ağırlıklı dış güçler tarafından belirlendiğini öne sürdü. BDP'li Tan, şöyle dedi:

"Bu sınır ve rejimler hem içeriden hem dışarıdan çatırdıyor. Gel Kürt sorunu çözelim, demokratikleştirelim. Suriye Kürtleri ve Araplar da bunun içinde olsun. Ortadoğu'da hudut olmasın. Yeni Anayasa bunun için fırsat. Yeni Ortadoğu'da doğru düzgün refah içinde yaşayalım. Kaynaklarımız bize de size de yeter." 

Yeni Anayasa çalışmalarında TBMM'de temsil hakkı bulunan 4 partinin anlaşmasının mümkün olmadığını savunan Altan Tan, "Birkaç ay sonra her partinin ne söylediği açık seçik ortaya çıkacak. Tayyip Erdoğan o saatten sonra kiminle hareket edeceğini belirleyecek" dedi.



BY(AÖ/İD)