Özalp Belediyesi, anneler günü sebebiyle büyük bir organizasyon yaparak ilçedeki anneleri bir araya getirdi. Yaklaşık bin 500 kadının katıldığı toplantıda Belediye Başkanı Durmaz, davetli anneleri tek tek dolaşarak gül dağıttı. Etkinlikte kazanlar dolusu yemek hazırlanarak, kadınlara ikram edildi. Özalp’lı anneler adına İltifat Tanrıtanır adlı kadın ise kendilerini unutmayan ve gün düzenleyen Belediye Başkanı Durmaz’a teşekkür ederek plaket verdi. Bir çok annenin elini öperek günlerini kutlayan Başkan Durmaz, 1996 yılında şehit olan er Ahmet Baylak’ın annesi Dilber Baylak ile 2000 yılında askerlerle girdiği çatışmada ölen PKK’lı Şivan Özalp kod adlı Cahit Savaşlı’nın annesi Nifsicihan Savaşlı’yı makam odasında bir araya getirdi.

Başkan Durmaz burada yaptığı konuşmada, artık annelerin ağlamaması gerektiğini belirterek, "Öncelikli olarak Roboski (Uludere) katliamında hayatını kaybeden gençlerin annelerinin anneler gününü kutluyorum. Sağ tarafımda oturan oğlunu davul zurna ile askere gönderirken orada hayatını yitiren genç bir kardeşimizin annesi. Solumda oturan annemiz, oğlunu el bebek gül bebek yetiştirip ve oğlu PKK saflarına katılıp orada yaşamını yitiren kardeşimiz, arkadaşımız. Böylesi bir günde iki annenin yüreği de aynı yanıyor. İki annenin de gözyaşları aynıdır. 30 yıllık süreç içerisinde binlerce gencimiz hayatını yitirdi. Bu durumdan nemalanan hükümet yetkilileri, çocuklarını yurt dışında okuturken, maalesef anneler gününde bütün annelerin yürekleri yanıyor. Biz siyasetçilere düşen görev annelerin kederli gözyazlarını, sevinç çığlıklarına teslim etmemiz gerekir. Ülkede barış, kardeşlik olsun. Laz’ı, Türk’ü, Çerkez’i, Kürdü ile hiçbir annenin gözyaşları akmasın. 30 yıllık süre içerisinde bütün annelerimizin gözyaşları sel oldu. Hükümet yetkililerine sesleniyorum, annelerimizin sesini duyalım barış olsun, kardeşlik olsun. Bir çok genç toprağa verildi. Bir mezar taşları bile yok. Her biri cihan parçası genç kızlarımız gelinlik giymeden toprağa verildi üniformalı, üniformasız” diye konuştu.

ANNELERE CUMHURİYET ALTINI VE BEYAZ TÜLBENT

PKK’lı Cahit Savaşlı’nın annesi Nifsicihan Savaşlı, artık gençlerin ölmemesi gerektiğini isteyerek,” İster asker olsun ister PKK’lı artık anneler ağlamasın. Barış olsun. Huzur olsun” dedi. Başkan Durmaz, iki anneye cumhuriyet altını ile barışı temsil eden beyaz tülbent hediye ederek ellerini öptü ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

FA(FE/AAA)