Merkez Seyhan İlçesi'nin, Barbaros, Gülbahçesi ve Denizli mahallelerinde geçen pazar günü aralarında çocukların da bulunduğu yüzlerce kişi sokaklarda eylem yaptı. BDP'nin izinsiz Diyarbakır mitinginde milletvekillerinin tartaklanmasına tepki için eylem yapan göstericilere, Terörle Mücadele ile Çevik Kuvvet Şubesi'ne bağlı ekipler, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve panzerlerin desteğiyle müdahale ederek dağıttı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gösterilere katılanları saptamak için inceleme başlattı. Gösteriler sırasında çekilen görüntülerden kimlikleri belirlenen kişilerin evlerine baskın yapan polis, 3'ü çocuk 5 kişiyi gözaltına aldı. Bölücü terör örgütü propagandası yapmak, korsan gösteri düzenlemek ve güvenlik güçlerine molotofkokteyli atmak suçlarından adliyeye sevk edilen 3 çocuk serbest bırakılırken 2 kişi ise tutuklandı.

DAĞA ÇIKMADAN YAKALANDI

Öte yandan Adana Emniyet Müdürlüğü'ne gelen C.T., birkaç gün haber alamadığı 16 yaşındaki oğlu S.T.'nin terör örgütüne katılabileceğini iddia ederek bulunmasını istedi. İhbar üzerine harekete geçen polis, bilet alıp Siirt'e gitmek için otogara gelen S.T.'yi yakalayıp ailesine teslim etti.