BDP Hakkari il binasında düzenlenen basın toplantısına, BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP Hakkari Mliletvekili Adil Kurt, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve partililer katıldı. Kürtçe, Hakkari halkının Ramazan ayını kutlayan BDP Genel Başkan Yardımcısı Geylani, Ramazan'ın tüm dünya ve bölgeye huzur, barış ve kardeşlik getirmesini istedi. Bölgede 30 yıldır çatışma ortamın devam ettiğini belirten Geylani, zor koşullarda mücadele eden siyasi parti olduklarını söyledi.

BDP'nin belediye başkanlarının, üyelerinin tutuklandığını ve bununla ilgili boşlukları doldurmaları gerektiğini belirten Geylani, "Bu olumsuzluklara rağmen halkımız partisine sahip çıkmakta. Bizler de bu halka layık olmak zorundayız" dedi. Daha sonra konuşan BDP Hakkari Miletvekili Adil Kurt ise KCK davalarında tututlanıp daha sonra tahliye olan parti yöneticilerini ziyaret ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

İMHA POLİTİKASI UYGULANIYOR

"Cezaevine girenler neden tutuklandıklarını bilmiyor. Devlet de bunları niçin tutukladığını söylemiyor. Aslında biz biliyoruz, devlet de biliyor. Geçen sene 14 Temmuzda Kürt halkı malumun ilamını yaptı. Dedi ki, biz bu koşullarda birlikte yaşayamayız. Bu iki yıldır biz sabrediyoruz. Bir yıldır Kürt halkının ortaya koyduğu bu statü talebine devlet Sri Lanka modeliyle cevap veriyor. Bir dönem daha sabredebiliriz. Biz demokratik özerklik dedik, onlar Sri Lanka modeli dediler. Sri Lanka modeli neydi? Sisteme karşı başkaldıran herkesin imhası modelidir. Biz statü talebinde bulunduk. Onlar bize dediler ki imha edeceğiz. Bakın İran, Suriye ve Irak kendi Kürtleriyle uğraşıyor, zulm ediyor. Ama hiç birisi Kürtleri hepsini imha etmeyi politikasının merkezine koymadı. Türkiye koydu."

SURİYE'DEKİ GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

Suriye'de son 3 gündür yaşanan kaosu da değerlendiren BDP'li Kurt, "Suriye'de yaşanan gelişmeleri biz BDP olarak takip ediyoruz. Daha öncede bunu ifade ettik. Bunu partimizin yetkili organları söylemişti. Kürdistan'ın hangi parçasında olursa olsun halkımızın ortaya koyacağı irade bizim açımızdan emindir ve biz o iradeyle sonuna kadar sahip çıkacağız. Nasıl ki Güney Kürdistan'da halkımızın ortaya koyduğu statü talebine sahip çıkıyorsa Suriye'de de halkımızın ortaya koyacağı statüye sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.