1 Mayıs kutlakalarına katılmak üzere Hakkari'ye gelen BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt BDP Hakkari il Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım ile birlikte BDP'li İl Genel Meclis üyeleri Ahmet Korkmaz, Özçelik Yıldız, İsa Bor ve Salahattin Kurt'u ziyaret etti. Kurt, 2 gün önce tutuklanan Hakkari il Genel Meclis Üyesi Ferzende Yılmaz'ın meclis üyesi arkadaşlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu. İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz'ın anti demokratik bir uygulamayla tutuklandığını öne süren BDP'li Kurt, meclis arkadaşlarına destek amaçlı bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Son dönemlerde Kürt siyasetçilerin hedef gösterildiğini belirten Kurt, AK Parti döneminde 2 bin 450 belediyeye soruşturma izni verildiğini, bunlar içerisinde bağlanlığını BDP'lilerin yaptığı 98 belediye bulunduğu bildirdi. 406 AK Partili belediyenin de soruşturma geçirdiğini dile getiren Kurt, şunları söyledi:

"BDP'li Belediyelere açılan soruşturmaların tamamı siyasidir. BDP'li belediyeler haricindeki bütün belediyeler, başta AKP'nin olmak üzere yolsuzluktan, hırsızlıktan soruşturma açılmış ve biliyorsunuz kimi belediye başkanları da bu nedenden dolayı şu anda cezaevindeler. Bizim farkımızı soruyorlar. Onlar ellerindeki imkanlarla çalmaya çalışırlar. Onlar çalmakla biz hizmet etmekle meşgulüz."

BD (FE/SSA)