Dün iftardan sonra Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önünde 15 Ağustos programı düzenledi. Burada konuşan BDP'li Milletvekili Kurt, Kürt sorunu ile ilgili hükümeti eleştirdi. Kurt, PKK’lılar tarafından Tunceli'de kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün ile ilgili başlatılan tartışmalardan da söz ederek şöyle konuştu:

"HPG gerillaları Hüseyin Aygün’ü iki gün misafir ettiklerinde kıyametleri kopardılar. Milli iradeye dil uzatıldığını iddia ettiler. Sayın Aygün, bizlerinde yoğun talebi ve gayreti ile iki günlük bir tatilin ardından dün akşam yeniden ailesine kavuştu. Neden HPG gerillalarına terörist demedikleri için kızıyorlar. İnancınız olsun bizler onlar kadar cesaretli olmuş olabilseydik, bu fedakârlığı göze alabilseydik, bu halka dayatılan zulüm ve vahşet politikaları karşısında bizler de dağlarda olabilirdik. Eğer bugün Kürt evlatları dağlarda dolaşmak zorunda kalıyorsa, kendilerine başka bir şans verilmediği için oralardalar. Kürt halkı sonuna kadar bu evlatlarına sahip çıkacaktır. Onlar, Kürt halkının en cesaretli evlatlarıdır. Kıskansalar da, patlasalar da, çatlasalar da evet gerçek budur."

'ONLARIN BU BÖLGEDE KİMİ VAR?'

Asker ölümlerinin hükümet yetkililerinin umurunda olmadığını da iddia eden Kurt sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emin olun ki bizler asker ölümlerine üzülüyoruz. Asker, polis ölümleri onların umurunda bile değildir. 'Birkaç Mehmet' diyenlerin ailesinde, ne Mehmed'i var, ne de yaşamını yitirenler var. Erdoğan’ın oğullarından birisi çürükle sıvıştı, diğeri ise Amerika’da işadamlarından sağladığı rantla okutup, Isparta’da 21 gün korumalarla askerlik yaptı. İdris Naim Şahin’in bu bölgede kimi var ailesinden? Fakir fukaranın çocukları bu coğrafyada ölürken, onlar timsah gözyaşları döküyorlar."



BD,EK(FE/COŞ)