Dünya Kadınlar Günü öncesi Kazım Özalp Caddesi Havuzbaşı'na kadar yürüyen BDP'li yaklaşık 200 kadın 'Kürt kadınlar sorunun çözümü için müzakere ve özgürlük istiyor' yazılı pankart ile 'Öcalan'a özgürlük, soykırıma son' yazılı döviz taşıdı. Grup adına basın açıklamasını Kürtçe olarak BDP Kadın Kolları İl Başkanı Hülya Ayık, Türkçe olarak BDP üyesi Medine Durmuş okudu. Eşit, özgür ve onurlu bir hayat için kadınların '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir kez daha sokaklarda olacağı belirtilen açıklamada, şöyle dedi:

"Kadınların mücadelesi özgürlüğe kavuşana kadar sürecek. İstemediğimiz evliliklere zorlandığımızda, evde, okulda, işyerinde, sokakta şiddete tacize, tecavüze uğradığımızda, kimliğimiz üzerinde ayrımcılığa uğradığımızda, gözyaşımız aynı akarken Kürt, Ermeni, çingene diye ayrıldığımızda hep aynı bakış gelip oturdu gözümüze. Kadınlar özgür olmadan bu ülke özgür olmayacaktır." 

Grup basın açıklaması ardından 'Yaşasın Öcalan' sloganı atınca Emniyet güçleri ile kısa bir gerginlik yaşandı. Daha sonra grup polis kordonu arasında yürüyerek sessizce dağıldı.



ÖE(HA/İD)