BDP Kadın Meclisi Sözcüsü Kibriye Evren, milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata ile Diyarbakır parti binasında basın toplantısı düzenledi. Evren, Kürt sorununun çözümü ve Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 14- 15 Mayıs günleri Ankara ve Diyarbakır'da nöbet tutacaklarını söyledi. Evren, "Artık Türkiye de Kürtlerin varlığı inkar edilmiyor. Ancak Kürtlerin hakları da tanınmamaktadır. Kürt sorununun kalıcı çözümü için sayın Öcalan özgürlüğüne kavuşmalıdır. Kürt sorunun çözümünü tartıştığımızda, PKK'yı ve Sayın Abdullah Öcalan'ı dikkate almamak çözümsüzlükte ısrar etmek anlamına gelecektir" dedi.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da, Türkiye'nin en büyük sorunun Kürt sorunu olduğunu öne sürerek, yapacakları eyleme asker, polis anneleri ve ailelerini de davet etti.

'LİDER ÖZGÜR DEĞİLSE, HALKI DA ÖZGÜR DEĞİLDİR'

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ise sorunun nasıl çözüleceğini herkesin bildiğini ancak, herkesin kendi çözümünü dayattığını söyledi. Tuncel, şöyle dedi:

"Özellikle AKP hükümeti Kürt sorunun çözmek yerine, 'nasıl çözümsüz bırakılır'ın formüllerini arıyor. Bu savaşta en çok zarar gören kadınlar olarak, bir kez daha barışı ifade etmek için iki noktada Diyarbakır ve Ankara'da sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bir halkın lideri, önderi özgür değilse, onun şahsında onun halkı da özgür değildir. Sayın Öcalan'ın Kürt sorununda rolünü oynayabilmesi için özgür koşulların yaratılması gerekir. Artık buna direnmenin bir anlamı yok. AKP hükümeti buna direndikçe savaşta ısrar anlamına geliyor."



CA,SS(GG/COŞ)