BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçen hafta düzenlenen ve 22 kişinin tutuklandığı Şanlıurfa merkezli KCK operasyonu sonrası, beraberinde BDP Milletvekilleri Nursel Aydoğan ve İbrahim Binici ile Şanlıurfa'ya geldi. BDP İl Başkanı Fatma İzol'un da tutuklanmasının ardından geldiği kentte BDP'yi ziyaret eden Demirtaş, Şanlıurfa Emniyeti içerisindeki bir çetenin partililerine yönelik komplolar kurduğunu iddia etti. Demirtaş konuşmasında, birçok partili arkadaşlarının polis içerisinde oluşturulan çetenin kurbanı olarak tutuklandığını ileri sürüp, bundan sonra sözde çete ile uğraşıp, tozunu attıracaklarını öne sürdü.

'SUÇLA MÜCADELE YASALAR ÇERÇEVESİNDE'

Kentten ayrılan BDP'li Demirtaş'ın açıklamalarını değerlendiren Şanlıurfa Valiliği yazılı bir açıklama yaptı. Demirtaş'ın konuşmalarında Emniyet Müdürlüğü, dolayısıyla da valiliğin hedef alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan soyut açıklamaların ve ağır ithamların gerçekle bir ilgisi yoktur. Suça karşı verilen mücadele yasalar ve uluslararası normlar çerçevesinde yürütülmektedir. Tutuklanma gibi kararlar bağımsız mahkemeler tarafından tarafsızlık ilkesi çerçevesinde verilmektedir. Hukuk devleti ilkesinin bir zorunluluğu olarak yasalardan alınan güçle, genelde suç ve suçluya, özelde teröre ve terörizme karşı verilen mücadele şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yasalar çerçevesinde ve kararlılıkla sürdürülecektir. Bu mücadele sürecinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü nezdinde Valiliğimizin bir takım asılsız iddia ve tehditlere hedef gösterilmeye çalışılması asla kabul edilemez."

DHA(HK/COŞ)