İzmir'de, yasadışı Türkiye Komünist Emek Partisi örgütü üyesi Necati Vardar, Seyit Konuk ve İbrahim Ethem Coşkun'un, MHP İzmir İl Sekreteri Turan İbrahim ile müteahhit Nuri Yapıcı’yı öldürdükleri gerekçesiyle Buca Cezavevi'nde idam edilmelerinin 30'uncu yıldönümü nedeniyle çeşitli sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partilerin üyeleri Bornova'da toplandı. Yaklaşık 250 kişi, sloganlar atarak Bornova Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada gruba seslenen BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, şöyle konuştu:

"Durmadan, her gün mücadele etmeyiliz. Alanlarda mücadele veren, ezilen, sömürülen kim varsa el ele gönül birliğini sağlamalıyız. Kürt ile Türk ile, Arap ve Ermeniyle, Hırant Dink'le birliği sağlayacağız. Geçen yıl 12 Eylül faşizminden hesap sorulacağı açıkladı. 32 yıldır, 12 Eylül anayasası olduğu yerde duruyor, ceza yasası duruyor, 7 bin 500 mevzuatı orada duruyor. Bizi teslim alan baskılar olduğunu sürece Kenan Evren'i, Tahsin Şahinkaya'yı yargılayamazsınız, 12 Eylül'ün hesabını soramazsınız. 12 Eylül halkların vicdanında, emeğiyle geçinenlerin vicdanında ancak cezalandırılır. Biz dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun dünya enternasyonel dayanışmasını ulasal olarak gerçekleştiremediğiniz sürece, halklı olmamıza rağmen bu alanları dolduramayız. Ne zaman umudu AKP'nin elinden alır, umudu sistemden beslenen, statükodan beslenen partiden alırsak, halkları mücadeye çekersek, emeğin kıymeti olacaktır."

Konuşmasında sık sık AK Parti'yi eleştiren Çelik, "O küresel sermayenin, emperyalizmin Ortadoğu'daki Truva atıdır. O özgürlüğü ılımlı İslam projesiyle erteleyip teslim almanın adıdır. AKP 10 yıllık iktidarında ne türbanı, ne inançları ne de kimlikleri özgürleştirmedi, özgürleştirmeyecek. Bunu tüm halkımız iyi bilsin" dedi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, katılanların, konuşmaların ardından dağılmasıyla sona erdi.