Batman M Tipi Cezeaevi önünde BDP Iğdır Miletvekili Pervin Buldan, Batman Milletvekili Ayla Akat, Belediye Başkanvekili Serhat Temel ile BDP Batman il teşkilatı yöneticileri ve üyeleri basın açıklaması yaptı. Batman Cezaevinde açlık grevindeki tutukluları ziyaret eden BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, olumsuz bir sürece seyirci kalmayacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Olumsuz sonuç yaşanmadan yetkililerden duyarlılık bekliyoruz. 12 Eylül itibariyle arkadaşlarımız açlık grevine başlamıştır. 15'inci günlerini doldurmuşlar. Türkiye'de 58 cezaevinde 483 tutukluyla açlık grevi devam etmektedir. Tutsakların iki talebi var. Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlük koşularının sağlanması ve ana dilde yaşam hakkı. Herkesi duyarlılığa davet ediyoruz. Cumartesi günü Batman'da oturma eylemi Cezaevi önüne yapılacak. Olumsuz sürece seyirci kalmayacağız."

'TÜRKİYE'DE YAŞAYAN 75 MİLYON'UN MESELESİ'

Ayla Akat'ın açıklamasının ardından söz alan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ise şunları söyledi:

"Siyasi tutsak bedenlerini açlığa ve ölüme yatırarak sürece müdahil olmuşlardır. Talepler demokratik ve meşru taleplerdir. Bu taleplerimizin arkasındayız. Açlık grevindeki arkadaşlarımızın talebi bizim de talebimizin olduğunun altını çiziyorum. Cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerinden olumsuz bir sonuç çıkmadan, arkadaşlarımız yaşamlarını yitirmeden siyasi iradenin hemen müdahale etmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Tabii ki TBMM'de grubu olan partilere sesleniyoruz. AKP, ana muhalefet CHP ve MHP gruplarına bu sorumluluğun altına girmeleri gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Onların da bir rol üstlenmelerini istiyoruz. Bu mesele Türkiye'de yaşayan 75 milyon insanın meselesidir. Bu ülkede bir savaş var. Bu savaştan kaynaklı insanlar yaşamlarını yitiriyor. Sadece Kürtler ve BDP etkilenmiyor. Türkiye'de yaşayan 75 milyon insan etkileniyor. Arkadaşlarımızı da saygıyla selamlıyoruz. Mücadelelerin önünde saygıyla eğiliyoruz."

AA(GG/COŞ)