Beytüşşebap Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekat timleri, savcılık izni ile dün gece Belediye Başkanı Yusuf Temel'in evine baskın düzenledi. Evde kimsenin olmaması üzerine kapı kilidini kırarak içeri giren özel harekat timleri evde arama yaparken, haber alan Başkan Temel ve ailesi eve döndü.

Yapılan arama sonrasında olayı görüntüleyerek haber yapmak isteyen Dicle Haber Ajansı Muhabirleri Delil Temel ve Cengiz Oğlağı ile Belediye Başakanı Yusuf Temel'in oğlu Ferhat Temel gözaltına alındı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan arama sonrası gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki işlemlerininin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Bilgisayar, kamera ve fotoğraf makinalarına el konulan gazeteciler, neden gözaltına alındıklarını bilmediklerini söyledi.

'NE ARADIKLARINI BİLMİYORUZ'

Belediye Başkanı Yusuf Temel'in kızı Gülistan Temel, kimsenin bulunmadığı sırada özel harekat timlerinin evde arama yaptığını belirterek, "Biz evde değildik, baskın sırasında kimse evde yoktu. Özel harakat timleri biz evde yokken kapımızı kırarak eve girmişler. Ne aradıklarını, ya da hangi gerekçe ile arama yaptıklarını bilmiyoruz" dedi.



EB(GG/COŞ)