BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'ya twitter'dan yanıt verdi. Baluken, Kuzu'nun, meclisteki 760 dokunulmazlık dosyasından 560'ının BDP'lilere ait olduğunu ve bu parti milletvekillerinin suç makinesi gibi olduğunu söylediğini hatırlattı. Baluken, şunları yazdı:

"Soruyoruz; BDP dosyalarını diğerleri ile kıyasladın mı? Kaçında yolsuzluk, hortumculuk, ihaleye fesat, cinayet v.s. suçlarına rastladın. Bu dosyaların tamamı demokratik bir hukuk devletinde, düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü kapsamında değerlendirilecek içerikte değil midir? Yeni anayasada anayasada niyetiniz baskıcı, yasaklara devam mı demektir? Anlaşılan AKP anayasasında özgürlükler rafa, yasaklar ise yelkenler fora. B.Kuzu'nun anayasası bu haliyle Kuzuların Sessizliği kadar ürkütücü."

BDP'li Baluken, Gaziantep'teki bomba yüklü otomobilin havaya uçurularak 4'ü çocuk 9 kişinin öldüğü saldırı olayından sonra BDP'nin meclise gelmemesini isteyenlerin tepkilerine de değindi. İdris Baluken, TBMM için kendi kinci görüşlerini milletin hassasiyeti olarak yansıtmaya çalışanların, BDP'ye oy vermiş milyonların hassasiyetini ne yapacaklarını sordu, şöyle devam etti:

"BDP'yi Meclis'ten atınca, oy verenleri, gönül verenleri de ülkeden mi atacaksınız. AKP'de 'Ya sev ya terk et' ruhu pervasızca hortlamış görünüyor. Milletin nabzını merak edenlere İçişleri Bakanının Hakkari, Eskişehir fotoğrafları en iyi cevaptır.Savaşı kutsayan nabız milletin değil, AKP'nin nabzıdır. Meclise 3-5 Mehmet için gelmeyenlerin nabzı milletin değil, AKP nabzıdır. Milletin nabzı akan kanı durduracak çözümün, barışın nabzıdır."

BURHAN KUZU NE DEMİŞTİ?

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, BDP'li milletvekillerinin Meclis'te bekleyen dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınmasına ilişkin çağrılar üzerine konunun Meclis Adalet ve Anayasa komisyonlarının birlikte oluşturduğu Karma Komisyon'da ele alınabileceğini söylemişti. Kuzu, "TBMM'ye gelen 760 dokunulmazlık dosyasının 560 kadarı BDP'lilere ait. Tabi bu fevkalade anlamlı. Kanun noktasında ne kadar ihlal olduğunu gösteriyor. Dosya tabi ki olur ama böylesine yoğun dosya elbette ki anlaşılır gibi değil. Bu bir nevi suç makinesi. Milletvekilleri kanunlara uymazsa kim uyacak? Vatandaştan mı bekleyeceksin, önce sen uyacaksın" demişti.


FA(GG)