PKK'nın gizli sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) operasyonları kapsamında Bahar Kültür Merkezi'nde 2 sanatçının tutuklanması, Batman'da ilginç bir şekilde protesto edildi. Bahar Kültür Merkezi'nde bugün sabah saatlerinde bir araya gelen BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayış, Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik ve bazı sivil örgütü temsilcileri, 'Grup Protest' adı altında koro şeklinde Kürtçe şarkılar söyledi.

DARBE GÜNLERİNİ ARATMAYAN BİR MÜDAHALE

Milletvekili Ayla Akat Ata bağlama, Belediye Başkanvekili Serhat Temel de basgitar çaldı. Bağlama ile birlikte türkülere eşlik eden Ata, daha sonra yaptığı konuşmadı, "Bu koroyu bir araya getiren Bahar Kültür Merkezi ve burada bir araya gelenlerin hepsi, KCK adı altında bir şekilde bedel ödemiş yapılardan oluşuyor. Bu koroyu bir araya getirenleri kutluyorum. Herkesin bir diğerinin yerini doldurabileceğini, haklılığına inandığı sürece bunun için mücadele edebileceğini ve bedel ödeyebileceği bir süreçten geçiyoruz. Bir gider bin geliriz şiarının pratikte hayata geçiren bir halk gerçeğimiz var. Mücadele eden bir halk gerçeğimiz var. Tabi bugün Türkiye'de öğrencisinden, yazarına, gazetecisinden, çizerine, siyasetçisinden seçilmişine her kesim suçlu ilan edildiği, muhalefeti dolayısıyla yargı önüne çıkarıldığı, gözaltına alındığı ve tutuklandığı bir süreci yaşıyoruz. Darbe günlerini aratmayan bir müdahale ile karşı karşıyayız. Biz sisteme demokratik müdahalemizi, müdahaleyi gerçekleştiriyoruz. Sistem özlemini duyduğu otoriter rejimin hayata geçebilmesi için bizleri susturmaya çalışıyor. Şu an cezaevinde bulunan Siyabend ve Adil arkadaşları tekrar buradan selamlıyoruz. Onlar aracılığıyla da şuan KCK adı altında tutuklu bulunan başta belediye başkanımız olmak üzere tüm dostlara sevgilerimi iletiyorum" dedi.

Grupta basgitar çalan Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ise, "Bahar Kültür Merkezi çalışanları böyle bir fikirleri olduğunu söylediler, biz de destek olacağımızı söyledik. KCK adı altında yapılan operasyonların bir manipülasyon olduğunu en baştan söyledik. En son operasyonda Bahar Kültür Merkezi'nin iki müzisyeni Adil ve Siyabend arkadaşlarımıza destek, daha genel anlamıyla kültür sanat çalışmalarına destek amacıyla böyle bir etkinliğe seve seve katıldık. Güzel, empatiye dönük bir gösteriydi, anlamlı ve güzel oldu" diye konuştu.

Grup Protest'in müzikli eylemi yaklaşık bir saat sürdü.