Batman'da valilik izni ile düzenlenen yürüyüşe BDP Batman Milletvekili Ayla Akat ile birlikte çok sayıda kadın ve erkek partili katıldı. Dolum kavşağı ile Belediye Sarayı arasında düzenlenen yürüyüşte güvenlik görevlileri sıkı önlem aldı. Arbanelerle (Def) yürüyen ve kadın haklarıyla ilgili çeşitli dövizleri taşıyan bazı kadınların küçük çocuklarıyla yürüyüşe katıldığı gözlendi.

BDP Milletvekili Ayla Akat, yürüyüşün tamamlandığı Turgut Özal Bulvarı Basın Kavşağı'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Kürt anaları eğitimsiz bırakılmanın ve köleleştirmenin ne olduğunu biliyor. Dünya, Dominik Cumhuriyeti'nde Mirabell kızkardeşlerin verdiği mücadele gibi, bugün Kürt Kadınları'nın yükselttiği mücadelesini de biliyor. Beş bin yıllık erkek egemen sistemi içerisinde kadının başarıya ulaşması güç ama, uzlaşmanın tek yolu da yasakçı zihniyete karşı mücadele etmektir. Yeni bir paradigma yarattık. Milliyetçilik politikalarına karşı mücadele ettik. Çünkü milliyetçilik, bu toplumun her kesimini ayırıyor. Demokratik Cumhuriyet özerklilik projesinin de arkasındayız."



AA,EK,MSY,EK(GG/COŞ)