Dün gece BDP İl Teşkilatı'nın bulunduğu binaya gelen ve adının B.U. olduğu belirtilen bir kişi, kapıya benzin dökerek ateşe verdi. Dumanların binanın 4'üncü katına  yükselmesi üzerine olayı fark eden çevrede görevli polisler, yanmakta olan kapıyı kendileri söndürdü. Dökülen benzin içeri kadar girdiğinden iç duvarlarda hasar meydana gelirken, olay yerinden kaçmakta olan B.U.  yakalandı. Bu kişi verdiği ifadesinde, Gaziantep'deki olayın etkisinde kaldığını belirtirken, olay sırasında da alkollü olduğunu ileri sürdü. 

Şüpheli B.A. ile ilgili soruşturma sürdürülürken, BDP'nin Derince ilçe binasına da benzer bir saldırı gerçekleştirildiği ancak binayı kundaklama girişiminde bulunanların başaramadan kaçtıkları belirtildi.

İL BAŞKANINDAN TEPKİ

Olaya tepki gösteren BDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Alçınkaya şu açıklamayı yaptı:

"Uzun bir dönemden beri savaşta direnen AKP'nin, özellikle Gaziantep'teki olaylardan sonra partimizi hedef göstermesi sonucudur partimize yapılan saldırı. Biz bunu münferit bir olay olarak görmüyoruz. Daha önce partimiz kurşunlandı ve çeşitli defa saldırılara uğradı. Bunun ilk ve son olmadığını da biliyoruz. Barış, demokrasi ve özgürlük konusunda direnen partimize yönelik yapılan bu saldırı, iktidarın hedef göstermesi sonucu olmuştur. Bu saldırı ne olursa olsun biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kocaeli'nde ayaktayız. Demokrasi, özügürlük ve barış mücadelemizi yürütmeye kararlıyız. Bu kararlılığımızı her koşulda ve her şartta devam ettireceğiz. Olayda yaralanan yok. Benzin dökülerek yakıldığı için ciddi bir şekilde maddi hasar var."



EA(MB/COŞ)