Olay, bugün saat 11.00 sıralarında Yüksekova’nın çıkışında bulunan polis kontrol noktası yakınlarında meydana geldi. Yüksekova’dan Şemdinli’ye giden ve içerisinde BDP Hakkari İl Başkanı Yıldırım, yardımcısı Sait Gezer ve Merkez İlçe Başkanı Yavuz Aksaç’ın bulunduğu otomobile 2 kurşun isabet etti. Kurşunların aracın aynalarına çarptığı belirtilirken, olayda can kaybı yaşanmadı.

KAÇAKÇILARI TAKİP EDERKEN OLMUŞ

Bu olay üzerine BDP il Başkanı Yıldırım ve beraberindekiler, Hakkari Baro Başkanı Kutbettin Beyazıt ile birlikte Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek suç duyurusunda bulundu. Polis olay yerinde inceleme başlatırken, Hakkari Valisi Muammer Türker ise idari soruşturma kapsamında polis memurunun açığa alındığını söyledi.

Vali Türker, olayın kaçakçılara ait bir aracın takibi sırasında yaşandığını belirterek şöyle dedi:

"İl Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım ile telefonla görüştüm. Durumları iyi. Kaçakçılık yapan bir aracın takibi sırasında olay yaşanmış. İl Başkanına ait araç da bu sırada buradan geçince seken 2 kurşun otomobilin aynalarına isabet etmiş. Olayın yaşanmasına neden olan polis memuru da idari soruşturma kapsamında açığa alındı."



HE(FE/COŞ)