Olay, dün saat 11.00 sıralarında Yüksekova çıkışında bulunan polis kontrol noktası yakınlarında meydana geldi. Yüksekova’dan Şemdinli’ye giden ve içerisinde BDP Hakkari İl Başkanı Yıldırım, yardımcısı Sait Gezer ve Merkez İlçe Başkanı Vekili Yavuz Aksaç’ın bulunduğu otomobile 2 kurşun isabet etti. Kurşunların aracın aynalarına çarptığı belirtilirken, olayda can kaybı olmadı. Bu olay üzerine BDP il Başkanı Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, Hakkari Valisi Muammer Türker olayın kaçakçılara ait bir aracın takibi sırasında meydana geldiğini ve idari soruşturma kapsamında da polis memurunun açığa alındığını söyledi.

BDP İl yönetimi de bugün basın açıklaması yaptı. BDP Hakkari il binasında Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari il Başkanı Mehemet Sıddık Yıldırım ve parti yöneticileri basın açıklamasına katıldı. BDP İl Yöneticisi Naif Kayacan, olayı kınadıklarını anlatırken, şöyle konuştu:

"Daha 3 ay önce 34 sivil Kürd'ü katleden AKP hükümeti  ve onun kontracı güçleri dün de Kürt halkının seçilmiş yöneticileri olan İl Başkanı, Başkan Yardımcısı ve Merkez ilçe Başkan Vekili, Yüksekova çıkışında AKP hükümetinni kontracı polisi tarafından rastgele taranarak katletmek istenmiştir. İl Başkanımız ve beraberindekilere yapılan bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyoruz ve bu saldırı bütün halkımıza yapılmak istenmiştir. Kürt halkının ve Kürdüstan demokratik mücadelesini bu şekilde bitireceğini açıkça her fırsatta söyleyen AKP hükümetinin Başbakanı ve kafatasçı içişleri Bakanı bu alçakça saldırıdan sorumludur. Hakkari halkı olarak yöneticilerimize yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu saldırıyı yapan polislerin derhal görevden alınıp gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. Kürtler'i tutuklayarak ve öldürerek Kürt sorunu çözülmez. Kürt sorunu ancak Kürt halkının meşru demokratik haklarını vererek, Kürtler'in yasal statüsü tanıyarak, dilini eğitim ve öğretim alanının her aşamasında yasal şekilde uygulayarak çözülebilir."



BD(FE/İD)