Dönüş planlarını 1 Mayıs’a göre yaptıklarını belirten BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile bugün saat 17.00'da Los Angeles'tan İstanbul'a geldi. ABD temaslarıyla ilgili Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda kısa bir açıklama yapan Selahattin Demirtaş, "Dönüş planlamamızı 1 Mayıs’a göre yaptık. Bizler de Taksim’de kutlamalarda olacağız. Umut ediyorum ki görkemli bir miting olacak. Çalışanların, işçilerin emekçilerin mesajların hükümetin doğru okuyabilmesi açısından kitle eylemleri önemlidir. Kitle eylemlerinde tüm ezilenlerle birlikte emeği, dili, kültürü inancı yasaklı olan sömürülenlerle birlikte Taksim'de olacağız. Bir haftalık Amerika gezimiz genel itibariyle olumlu geçti. Resmi temaslarımız oldu, STK’larla, üniversite akademik çevrelerle buluşmalarımız oldu. BDP’nin parti propagandası BDP’nin Türkiye’deki bölgesel politikalara yaklaşımı konuşuldu. Verimli geçti diyebilirim" dedi.


TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tutuklu milletvekilleriyle ilgili çağrısı hakkında sorulara da Demirtaş, yasal değişikliğin sorunu kısmen çözebileceğini belirterek şunları söyledi:

“Milletvekilleri üzerindeki yargı baskısı sadece tutuklu vekiller açısından devam etmiyor. Tutuksuz olmasına rağmen zorla getirilme kararı olan çok sayıda milletvekilimiz var. Kapsamlı bir anayasa değişikliği kalıcı çözüm sağlardı. Partiler bu konuda yasa değişikliği konusunda uzlaştığı için bizde bu konuda itiraz etmiyoruz. Umut ediyorum ki bu vekiller de kısa sürede çıkar."



İY (BB) (FOTOĞRAF)