Öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’nde toplanan yaklaşık 100 kişilik BDP’li grup, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998 yılında Suriye’den çıkarılışının yıldönümü nedeniyle protesto gösterisiyaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı protesto eyleminde gruptan bazıları, ellerinde '9 Ekim komplosunu kınıyoruz', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'Tecrit insanlık suçudur', 'Silahlar sussun müzakereler başlasın', 'barış hemen şimdi' yazılı dövizler taşıdı. Grup adına basın açıklamasını okuyan BDP İl Başkanı Mehmet Çiçek, "9 Ekim 1998'de uluslararası komplo ile başlayıp ve hala yalanların eksik olmadığı şimdiki süreçte Kürt halkının şahsında Sayın Öcalan’a uygulanan ağır tecrit ile hükümetin ne yapmak istediğini çok iyi analiz etmekteyiz. Sayın Öcalan ile derhal müzakerelere başlansın ve Öcalan’a uygulanan ağır tecrite son verilsin" dedi.

'ÖCALAN' PANKARTI AÇILINCA POLİS MÜDAHALE ETTİ

BDP İl Başkanı Mehmet Çiçek’in açıklama yaptığı sırada grubun önüne açılan 'Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü' pankartı gerginliğe neden oldu. Polis o pankarta el koyup topladı.

Bunun üzerine grup ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi grubun etrafını çembere alarak, açıklamayı okuyan BDP İl Başkanı Mehmet Çiçek, BDP Bozova İlçe Başkanı Abdurahman Pişkin’in de aralarında bulunduğu 4 kişiyi gözaltına aldı. Yaşanan gerginlik üzerine basın açıklaması yarıda kesilince, grup BDP il binasına geçti.



AL,ÖŞ(HK/COŞ)