Görev süresi dolan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, basın toplantısı düzenledi. Görev süresince yaptıkları hizmetleri anlatan Prof. Dr. Berktaş, ancak ilde yaşanan depremler nedeniyle birçok hedeflerini gerçekleştiremediklerini belirtti. Hastanedeki doktor sıkıntısına da değinen Prof. Dr. Berktaş, "Burada en önemli sorunlardan biri de doktor sıkıntısı. Acildeki 20 pratisyen doktorun aile hekimliğinde görevlendirilmesinden dolayı ciddi anlamda doktor sıkıntısı yaşanıyor. İnşallah burası doktor sıkıntısından bir an evvel kurtarılır. Bu ciddi bir sorundur" dedi.

'HATADAN DÖNMEK ASALETTİR'

Gazetecilerin, 'Geçtiğimiz günlerde BDP Van Milletvekili tarafından darp edilen doktor için özür bekliyor musunuz?' sorusunu da yanıtlayan Prof. Dr. Berktaş şunları söyledi:

"O dönemde burada değildim. Ama üzücü bir olay yaşandı. Bir gün önce Gaziantep’te bir doktorumuz hayatını kaybetti. Daha sonra bizim hastanemizde yaşanan bu olay çok üzücü. Olaydan sonra BDP İl örgütü ve İl Başkanlığı gelip özür diledi. Yapılan bir hatadan geri dönmek asalettir. Dilerim bunlar tekrarlanmaz."



GÖ(FE/COŞ)