Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak tarafından partinin tüm il örgütlerine gönderilen ve 4 maddeden oluşan talimatta, cezaevlerindeki açlık grevlerine desteğin artırılması için yapılacak eylemlerle ilgi ayrıntılı bilgiler verildi. 12 Eylül tarihinde cezaevlerindeki 63 tutuklu ve hükümlünün başlattığı açlık grevinin 59'uncu gününe girdiği, diğer cezaevlerindeki siyasi tutuklu ve hükümlülerin farklı tarihlerdeki katılımlarıyla bu sayının 707 kişiye çıktığının belirtildiği talimatta, 5 Kasım 2012 tarihinde ise 72 cezaevinde bulunan toplam 10 bin kişinin açlık grevlerine katılımıyla bu eylemin yeni bir boyut kazandığı öne sürüldü.

BDP olarak ilk günden itibaren cezaevlerindeki açlık grevlerine destek verildiği belirtilen talimatta, 10 Kasım'da Cizre'de ve 11 Kasım'da Siirt'te, il örgütlerinin tespit etmesi halinde 12-19 kasım tarihleri arasında İstanbul ve Van ile 13 Kasım'da Mardin Cezaevi önünde mitin yapılması istendi.

Talimatta ayrıca 11 Kasım pazar günü saat 12.00'den tüm il ve ilçe örgütlerinin açlık grevi yapılan cezaevlerine yürüyüş düzenlemesi, yürüyüşlerin engellenmesi halinde bile ısrar ve kararlı olunması, akşam saatlerine kadar cezaevleri önünde kalınması isteniyor.

İl örgütlerine gönderilen Genel Merkez talimatında, 11 Kasım pazar günü örgütlü olunan tüm illerde açlık grevlerine dikkat çekilmesi ve taleplerin sahiplenildiğinin gösterilmesi için saat 19.00'dan itibaren bütün evlerin ve işyerlerinin gece boyunca ışıklarının kapatılması, evlerin ve işyerlerinin dış pencere ya da balkonlarında mum yakılması çağrısı da yapıldı. Talimatta, "Evlerin özellikle caddeye bakan balkon ve pencerelerine mum bırakılmasının da cezaevlerinde ve dışarıda hayatların kararmaması açısından önemli bir mesaj olacağı unutulmamalıdır" denildi.