Şerafettin Halis'in 12 Haziran 2011'de yapılan seçim öncesi çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalardan tutuksuz olarak yargılanmasına dün Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Şerafettin Halis duruşmaya katılmazken, avukatı Hasan Doğan hazır bulundu. 

Örgüte üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçundan yargılanan Halis'in avukatı Hasan Doğan konuşmaların "ifade özgürlüğü" kapsamında yapıldığını belirterek, müvekkilinin beraatını istedi. Verilen kısa aranın ardından Mahkeme Heyeti Şerafettin Halis'i, yaptığı 7 farklı konuşma nedeniyle 'örgüte üye olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından 15 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Halis’e verilen cezanın hukuki olmadığını dile getiren avukat Hasan Doğan, "Bu ülkede akan kan artık durmalıdır. Bu kanın durması için tarafların masaya oturması gerekir" dedi. Doğan, verilen cezayı temyiz edeceklerini söyledi.

MİLLETVEKİLLİĞİ BİLE SORGULANIYOR

Hakkında verilen hapis cezasını değerlendiren Halis, artık Türkiye'de milletvekili olmanın hiçbir anlam taşımadığını ve milletvekilliğinin bile sorgulandığını öne sürerek şunları söyledi:

"Dün Malatya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmam vardı. Milletvekilliği yaptığım dönemde hakkımda açılan soruşturmalar sonucu onlarca dava açılmıştı. Dün görülen duruşmada hakkımda hazırlanan 7 ayrı dosyada yargılama yapıldı ve toplam 15 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi. Benim milletvekilliği yaptığım dönemde seçim bölgem olan Dersim'de katıldığım toplantı ve basın açıklamalarında yaptığım konuşmalardan dolayı örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak suçundan dolayı, hakkımda davalar açılmış ve bu davalardan 7 tanesi dün karar bağlandı. Toplam 15 yıl hapis cezası aldım. Artık Türkiye'de milletvekilliği bile sorgulanıyor. Nerede konuşmuşsam hakkımda dosya hazırlanmış, milletvekili olmak bile suç sayılıyor bu ülkede. Ben seçmenimle konuşmak dışında ve bilgi vermek dışında bir şey yapmadım. Partimizin adına katıldığım toplantıların hepsi suç sayılmış, artık söylenecek bir şey yok. Hala hakkımda 20 ayrı dosya daha var. Yakın zamanda onların da duruşması olacak. Bakalım oradan kaç yıl verilecek."

 

MP.FD(GG/AAA)