Cezaevinde yaşananların tek sorumlusu Adalet Bakanlığı ve cezaevi yöneticileri olduğunu ifade eden Binici, "Bu kadar ahlaksızlığın yaşandığı Pozantı Cezaevinde yatan çocuklar, güya devlet kontörlü ve koruması altına alınıyor. Oysa bu devletin güdümünde olan bir cezaevinde böyle bir ahlaksızca bir şey yaşanıyorsa, bu devletin ahlakından şüphe ediyorum. Bu devlet artık gerçekten ya terbiyeli bir devlette dönüşmesi lazım, ya da terbiyesiz devlette dönüşmesi lazımdır" dedi.

BDP’li vekiller Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız’ın başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevine destek vermek için KCK operasyonları kapsamında tutuklanan BDP’li Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan da açlık grevine başladı. Cezaevinde süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine giren Ayhan için BDP il binasında basın açıklaması yapıldı. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile BDP İl Başkanı Fatma İzol tarafından yapılan açıklamada tutuklu vekil İbrahim Ayhan’ın artan siyası ve askeri operasyonları ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit ile çözümsüzlük politikalarını protesto eden tutuklu Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın içinde bulunduğu 60'ı aşkın tutuklunun süresiz dönüşümsüz açlık grevine destek vermek amacıyla bugün açlık grevine başladığı belirtildi.

BU DEVLETİN AHLAKINDAN ŞÜPHE EDİYORUM

Medyada 'Taş atan çocuklar' olarak bilinen ve tutuklandıktan sonra adli tutukların koğuşlarına konulan çocukların cinsel taciz ve tecavüze maruz kaldıkları iddia edilen Pozantı Cezaeviyle ilgili olarak BDP’li İbrahim Binici sert açıklamalarda bulundu. Pozantı Cezaevinde yaşananların çok vahim ve üzücü olduğunu ifade eden Binici şöyle konuştu. "Genç yaştaki bu çocukların başına gelenlerin tek sorumlusu Adalet Bakanlığı ve cezaevinin idarecileridir. O çocuklar, ailelerinden alındığı zaman güya devlet kontörlü ve koruması altında alınıyor. Oysa devletin güdümünde olan bir cezaevinde böyle bir ahlaksızca bir şey yaşanıyorsa, bu devletin ahlakından şüphe ediyorum. Biran önce orada bulunan görevliler, hakkında soruşturma başlatılıp derhal idarecilerin açığa alınması lazımdır. Biz parti olarak, bu sorunu parlamentoya taşıdık. 16-17 yaşındaki o çocuklar, esrar içenlerle, ağzım varmıyor ama ahlaksızlık yapanların yanına bırakılarak, onların filli ve fiziki saldırısına uğruyorlar. Devletin güvencesi altında olan bu cezaevinde bunların yapılması devletin sistemi ne kadar ahlaksızca bir politika yürüttüğü açıkca ortaya koymuştur. Burada başta Adalet Bakanını sorumlu tutuyoruz. Bakan bu işe karışan, bu pisliği yapanları hale görevde tutuyorsa? bu ahlaksızlığa maalesef ortaktır. Bizler bu işin takipçisi olacağız."

ŞANLIURFA CEZAEVİ TOPLAMA KAMPI GİBİ

Kapasitesinin üstünde çok sayıda kişinin yattığı Şanlıurfa Kapalı Cezaevi'nin adeta

toplama kampı gibi olduğunu belirten Binici, şöyle konuştu:

"Pozantı’daki ahlaksız durum şu ana kadar Şanlıurfa’da yaşanmadı. Ancak burada 4 kişilik koğuşta 18 kişi kalıyor. 276 kişilik bir kapasitesi olan Şanlıurfa Kapalı Cezaevinde 1040 kişi aynı cezaevinde kalıyorsa, burada da büyük şeyler beklenir. Bu cezaevinden oldukça rahatsızız. Burası adeta toplamı kampı oldu. Her alanda bunların hesabını soracağız. Pozantı olayı böyle bir gerçeği ortaya çıkarıyor. Bu devlettin gerçekten ya terbiyeli bir devlette dönüşmesi lazım ya da terbiyesiz bir devlette dönüşmesi lazım."



AL,ÖP(HA/İD)