BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yardımcılarıyla birlikte geldiği Malatya Adliyesi'nde yaklaşık 3 saat boyunca 6 kişinin öldüğü healikopter kazasıyla ilgili soruşturması yürüten savcılarla görüştü. Destici, görüşme sonrası Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Destici, soruşturmayı başından beri hukuk kuralları içerisinde takip ettiklerini belirterek, hukukun olayı aydınlatacağına inandıklarını söyledi. Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten savcıların olayı genişleterek üzerine gittiklerini ifade eden Destici şunları söyledi:

"Bugün burada savcılarla görüşmemin temel sebebi, dosyanın gidişatı ile ilgili bilgi almak, bize ulaşan bir takım bilgileri savcılarımızla paylaşmak. Son günlerde kamuoyunda bir takım bu konuyla ilgili ilgisiz birçok kimsenin açıklaması var. İnsanlar bu olay üzerinde gündeme gelmeye çalışıyorlar ve benim gördüğüm kadarıyla da olayı farklı yerlere çekerek işi sulandırmaya çalıyorlar ve yargılama sürecini etkilemeye çalışıyorlar. Ben bu anlamda da bu tür açıklamaları olan kimseleri savcılar tarafından çağrılarak dinlenmesini bildikleri şeyleri anlatmalarını talep ettim."

Destici, Devlet Denetleme Kurulu’nun hazırladığı rapor sayesinde soruşturmanın buralara geldiğini belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Bizim ısrarlı takibimiz, Sayın Cumhurbaşkanını o dönemde ikna etmemiz, onunda takdir etmesi dolayısıyla dosya buralara geldi. Biz bu safhadan sonra bu olayın aydınlanacağına inanıyoruz. Çünkü hukuka ve savcılarımıza güveniyoruz. Ben buradan hem kurumlara hem de şahıslara çağrıda bulunuyorum. Olayın aydınlatılmasına yardımcı olmalarını istiyoruz. İstenilen belgelerin istenilen bilgilerin zamanında ve doğru olarak gönderilmelerini istiyoruz.vatandaşlarımızdan da bu olayla ilgili bilgisi olan kim varsa gelip savcılara anlatmalarını istiyoruz."

BBP Genel Başkanı Destici ve yanındakiler, daha sonra Adliye binasından ayrıldı.