BBP Genel Başkanı Mustafa Destici çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere öğle satlerinde Sivas'a geldi. Kent girişinde partililerce karşılanan Destici ilk oalarak belediye ve valiliği ziyaret etti. Daha sonra partisinin il binasına geçen Destici, basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. Kendileri için değişmeyen gündem maddelerinin terör, yeni  Anayasa ve dış politikada gelinen noktada Suriye konusu olduğunu belirten Destici, "Biz Türkiye'nin bir an önce terör belasından kurtulmasını istiyoruz. Yeni sivil demokratik Anayasanın mutlaka yapılmasını istiyoruz . Suriye milletin geleceği ile ilgili bir konudur. Suriye'deki rejim bizim hiçbir dönemde tasvip ettiğimiz bir rejim değildir. Bir an önce gitmesini istediğimiz bir rejimdir" dedi.
İNTİKAM PEŞİNDE DEĞİLİZ

Eski Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili hukuki süreçte sona yaklaşıldığını belireten Destici şöyle dedi:
"Türkiye'deki hukuki süreçler kamu vicdanını tatmin etmiyor. Biz bütün süreçlerin aydınlatılmasını istiyoruz. Türkiye'deki hiçbir sürecin karanlıkta kalmasını istemiyoruz. Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın ölüm sürecini bu kadar ısrarlı takip etmemizin sebebi sürecin aydınlatılmasını istememizdir. Biz bir kan davası ve intikam peşinde değiliz. Öyle bir süreç yaşatıldı ki bu millete sokağa çıktığınızda büyük çoğunluk 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' diyor. Bu süreç aydınlatılmadığı için bu şekilde düşünceler oluşuyor. Şüpheler bırakıldı, sorular cevapsız bırakıldı. Biz bu sürecin üzerine bu kadar ısrarla gitmeseydik, bu dosya yerel mahkemelerde kapatılıp gidecekti. Helikopterin muhtemel düşme sebeplerinin hepsi çürütüldü. Olayın suikast olduğunu söyleyenler de şüphe ve cevapsız kalan sorular dışında komplo teorilerinin ötesinde ortaya bir bilgi ve belge koyamadılar. Özel yetkili savcılar hala olayı araştırıyorlar. Gelinen noktada bu işle ilgili organize bir suikast ve sabotaj  yapılmış mı, burada organize bir iş varmı yoksa bu bir kaza, ihmal, kusurlar sonucu mu olmuş bununla ilgili sona doğru yaklaşmış vaziyetteler. Biz sürece zarar vermeden ve dosyadaki gizlilik kararını ihlal etmeden birtakım bilgileri sizle paylaşıyoruz. Olayın ne olduğu ile ilgili bir kaç hassas konu var. Bu konularla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Bu konular sonuca vardığında daha net bilgiler vereceğiz. Hiç bir soruyu cevapsız bırakmadan ve bütün şüpheler ortadan kalkmadan biz bu dosyayı kapattırmayız. Bize her sorunun cevabını verecekler."

YAZICIOĞLU PARTİNİN KAPATILACAĞINI BİLİYORMUŞ
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kaza geçirmesinden önce BBP'nin kapatılması için fezleke hazırlığı yapıldığıyla ilgili iddialar üzerine şunları dile getirdi:
"Benim şahsen o dönemde böyle bir hadiseden bilgim olmadı. Muhsin Yazıcıoğlu benimle bu konu hakkında herhangi bir şey paylaşmadı. Ama danışmanları ile arasında böyle bir konu konuşulmuş. Kuran kursları ile ilgili yaş sınırının kaldırılması ile ilgili kanun teklifi verilmesinin ardından böyle bir kapatma sürecinin başladığını, rahmetli genel başkanın bundan bilgisi olduğunu, bunu da birkaç arkadaşımızla konuştuğunu arkadaşlarımız bize ilettiler. Bu konu aralarında konuşulmuş, arkadaşlarımızın ifadesi bu yönde. Muhsin Yazıcıoğlu milleti ve ülkesi için inandığı değerlerden asla vazgeçmeyecek ve  bu değerler adına siyaseten bunun bedeli ne olursa olsun karşılamaya hazır olan bir liderdir. BBP camiası böyle bir camia. BBP'yi kapatarak siz bu misyonu bu düşünceyi yok edemezsiniz. Daha önceki parti kapatılmalarınıda da bu görüldü. Biz teröre ve şiddete bulaşmadığı sürece hiçbir partinin kapatılmasını istemiyoruz. Ama terör örgütünün oyuncağı ve uzantısı olursa elbette ki o siyasi yapılanmalara müsade edilmemelidir. Ama teröre ve şiddete bulaşmadan herkes her fikrini söylemeli."
 
HÖ,GC(EA/AAA)