Mustafa Destici, BBP İl Başkanı İhsan Kaya ve beraberindeki heyetle, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partli Asım Güzelbey'i makamında ziyaret etti. Ülke olarak birlik ve beraberliği göstermek adına Gaziantep'e geldiklerini belirten Destici, bombalı saldırının ardından siyasi görüş gözetmeksizin ortak tavır konulmasının doğru olduğunu vurguladı. Sivil toplum kuruluşları ve partilerin olay sonrası ortaya koyduğu tavrın bayrak ve milli ruh için çok önemli bir davranış olduğunu kaydeden Destici, PKK ve sempatizanlarına asla taviz vermeyeceklerini ifade etti. Destici, "Bu millet ne PKK'ya, ne onların destekçilerine ne de medyadaki uzantılarına asla prim vermeyecek. Bu millet dış güçlerin maşası olan PKK'ya ve onların işbirlikçilerine pabuç bırakacak bir millet değil. Gerektiğinde milletimiz gereğini yapar. Bundan sonra da yüksek azim ve kararlılığın gösterileceğine inanıyoruz. Bizim BBP partisi olarak PKK'ya karşı verilecek desteğimiz sürecek. Bu çerçevede Gaziantepli halkımıza geçmiş olsun dileğimizi sunuyor ve onların arkasında olduğumuz belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Gaziantep'i birlik ve beraberlik içinde gördüğünü de dile getiren Mustafa Destici, Türk milletinin birçok badireler atlattığını ve bunu da atlatacağını kaydetti. Gaziantep halkının plan ve programını aksatmadan yoluna devam etmesini isteyen Destici, belediye başkanlarının yaptığı açıklamalar ve faaliyetlerin de vatandaşlara yol gösterici bir model olduğunu bildirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise kendilerine bu terör olayından sonra yapılan desteğin çok anlamlı ve manalı olduğunu, Gazianteplilerin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve yapılan provokasyon oyunlarına izin veremeyeceklerini dile getirdi.

BBP lideri Mustafa Destici, ardından, patlamada ölenlerin yakınlarıyla yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret etti.



ZG(BK/CK)