Yanında Osmanlı Padişahı Abdülhamid’in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nu da götüren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında Muhsin Yazıcıoğlu dosyasıyla ilgili bir endişelerinin olup olmadığı şeklindeki bir soruya ise şu cevabı verdi:

''Elbetteki birileri bu dosyanın kapanmasını istiyor. Birileri bu dosyada sonuna kadar gidilmesini istemiyor. Hatta bir suikast veya sabotaj olmasa bile hiç kimse üstüne bir şey sıçramasını istemiyor veya sorumluluk almak istemiyor. Ama onlar tabi ki istemeyecek, biz de isteyeceğiz. Önemli olan burada hukuk, hukukun en üst noktasına bu dosyayı getirdik. Bundan sonra da takip ve ısrarımız hukuk içerisinde devam edecek.

Türkiye'nin bugün ki geldiği noktaya baktığınız zaman, Türkiye'de artık Abdullah Öcalan'lar bile, PKK'nın siyasi sözcüleri bile normal bir şekilde vatandaşa iyi gösterilmeye çalışıldığı, meşrulaştırılmaya çalışıldığı bir dönemde. Bütün bunların yaşanıyor olmasını ben elbetteki yadırgamıyorum, ama yanlış buluyorum. Bunu net olarak söylüyorum. Nasıl onu yanlış buluyorsam, yani Abdullah Öcalan'ın meşrulaştırılmasını, millete sanki 5 vakit namaz kılan işte dindar bir Müslüman iyi bir insan olarak gösterilmeye çalışılması veya işte birilerinin belli cezaevlerinde çektiği bedellerden sonra yaptığı terör örgütü üyeliklerinin veya terör örgütü sözcülüğünün normal karşılanmasını nasıl yanlış buluyorsam, bunları da yanlış buluyorum. Türkiye'nin gittiği yolun da doğru olmadığını düşünüyorum. Eğer cezaevinde işkence gören herkes terör örgütü üyesi olacaksa, terör örgütünün sözcüsü olacaksa, o zaman sadece Diyarbakır'da değil, Mamak'takilerin de Ulucanlar'dakilerin de aynısı olması gerekiyordu. Yani bunların da devletin en tepesindekiler tarafından dillendiriliyor olmasını da ben gayri ciddiliğin ötesinde bir projenin sözcükleri veya sözcüleri olarak görüyorum. Tamamen PKK'yı meşrulaştırma, PKK'nın sözcülerini meşrulaştırma, toplumdaki algıyı değiştirme olarak, ileride yapılacak bir takım anlaşmalara uyum süreci olarak görüyorum.“

Mustafa Desticioğlu helikopter kazası ile ilgili olarak sürecin devam ettiğini, soruşturmanın bütün hızıyla sürdüğünü bunun takipçisi olduklarını ve kimsenin dosyayı kapatamıyacağını söyledi.

Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da ''Sürgünden sonra ilk defa aileden biri dedemizin topraklarına gidiyor. Tabi oraya gitmekten çok mutluyuz. Orada şehit olan kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz. Hem Mısır ve hem Gazze'de resmi temaslarımız olacak'' dedi. Heyet daha sonra THY'nin uçağıyla Mısır'a hareket etti.

FK