Hükümete Simav'dan yüklenen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partililer tarafından şehir girişinde konvoylarla karşılandı. Simav şehir merkezinde esnafları dolaşan ve vatandaşlarla sohbet ederek sıkıntılarını dinleyen Destici, daha sonra makamında ziyaret ettiği Belediye Başkanı Kasım Karahan'dan ilçenin genel sorunları ve depremden sonra yapılan yatırımlarla ilgili bilgi aldı.

SUNİ GÜNDEM YARATILIYOR

Değirmenciler Mahallesinde öğrencilere özel eğitim veren engelliler okuluna da giden Destici, burada, ülkenin gündemi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Süt tartışmalarıyla suni gündem oluşturulduğunu ifade eden Destici, ülkenin asıl gündem maddesinin terör olduğunu, Türkiye'nin 27 yıldır terörle mücadele ettiğini, ancak çözüm noktasında istenilen safhaya gelinmediğini söyledi. Hükümeti hac kuraları, memur maaşlarındaki adaletsizlik, büyük şehir yasası, iç ve dış politikalardaki tutarsızlık, başkanlık sistemi gibi konularda eleştiren Destici, Başbakan Erdoğan'ın öğretmen ve memurları aşağılamasına bir türlü anlam veremediğini söyledi.

MEMURA ZAM YETERSİZ

Ülkenin iyi idare edilmediğini ve toplumun her kesiminin yaşamlarını mutsuz bir şekilde sürdürdüğüne vurgu yapan Destici, "Ülkemizin şu an için tek ihtiyacı ehliyetli ve liyakatli kadroların iş başına gelmesidir" dedi.

Memur ve emekliye verilen zammı yetersiz bulan Destici, "Hükümete, memur ve emekliye 2012 yılı için 6 artı 6 zam, 2013 yılı için de 5 artı 5 zam ve enflasyon farkı verilsin diye öneride bulunduk. Ancak kabul etmediler. İşte gördüğünüz gibi verilen 4 artı 4'lük zamdan hiçbir kesim memnun olmadı. Memurun da emeklinin de yüzünü güldüremediler" dedi.

Kamuoyunda 2009 yılından beri depremlerin olduğu Simav'da her şeyin hallolduğu yönünde yanlış bilgilendirmeler olduğuna vurgu yapan Destici, "Gerçekleri Simav'a gelince gördük. Orta hasarlı ve ağır hasarlı bina sahipleri ile işyeri yıkılan vatandaşların yaralarının halen sarılmadığını gördük. Orta hasarlı bina sahiplerine verilen 15 bin liralık güçlendirme kredisinin yetersiz olduğu bir gerçektir. Simavlı depremzedelere devletin daha fazla yardım yapması ve elinden tutması gerekiyor. Simav depremi ile ilgili kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği kanısındayım. Yapılanlar ve vaat edilenleri yeterli bulmuyorum" diye konuştu. 



MY (KÖ/RT)