Mustafa Destici, BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan'ın vefat eden babası Süleyman Akdoğan'ın cenaze törenine katıldı. Reşadiye Camii'ndeki cenaze törenine AK Parti Eskişehir milletvekili Salih Koca, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Süleyman Akdoğan, cuma namazının ardından kılınan cenaze namazanından sonra Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

'LOBİLERİN BASKISI VAR'

Cenaze töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Destici, Hrant Dink davasında verilen karardan kimsenin memnun olmadığını söyledi. Destici, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de hukuki süreçler çok farklı yaşanmaya, çok farklı değerlendirmeye ve çok farklı yorumlanmaya başlandı. Artık tuz koktu. Tuzun koktuğunu çok rahat görüyoruz. Davanın hakimi neticeden memnun değil, davanının savcısı neticeden memnun değil, devlet erkanının tamamına yakınının vicdanı tatmin olmuş değil. Kamuoyu ve medyanın ve bir takım, özellikle lobilerin inanılmaz bir baskısı var yargı üzerinde. Biz başından beri söyledik. Elbette ki bu tür hadiselerin, menfur olayların ülkemizde yaşanmamasını isteriz, arzu ederiz. Çünkü bundan en çok Türkiye, Türk insanı, Türkiye'nin dünyadaki imajı zarar görüyor ve birliğimiz beraberliğimiz zarar görüyor. Yani Türk insanı bu ülkede yaşayan bizler zarar görüyoruz. Dolayısıyla biz bu tür hadiselerin de hiçbir zaman yaşanmasını istemeyiz. Herkesin dininde, vicdanında, düşüncesinde hür olarak, özgür olarak yaşamasını ve bunları yaşatmasını savunuyoruz."

'ÖRGÜTLÜYSE ORTAYA ÇIKARILMALI' 

Hrant Dink'in öldürülmesi olayınının örgütlü bir şebeke tarafından işlenmişse bunun ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Mustafa Destici şunları söyledi:

"Ancak bu hadiseden bahane ederek kamuoyu üzerinde, medya üzerinde, siyaset üzerinde, hukuk üzerinde baskı kurarak ortamı germek, insanları birbirine düşürmek, farklı bir şekilde hedefler göstermek ve bu iş üzerinden Türkiye'yi zora düşürmek, Türk demokrasisini yaralamak için uğraşan çevreler var. Bunların da, sokağa inenlere baktığımız zaman kimler olduğunu görüyoruz. Burada da inanılmaz bir tezat var. Yani Ergenekon deniyor, çete deniyor, örgüt deniyor. Ama bakıyorsunuz 'hepimiz Ermeniyiz' diyenlerin içinde Ergenekoncu olduğu bilinenler var, PKK'lılar var, en aşırı sol örgütler var. Dolayısıyla bunlar nasıl bir araya geliyor. Yoksa bunların hepsi bir arada örgüt mü? Bunlar mı yoksa asıl Türkiye'yi karıştıran. Bu sorularda bizim aklımıza elbette ki geliyor. Bu hadisede Hrant Dink'in ölümü de maalesef Türkiye'nin düşmanları tarafından, Türkiye'yi karıştırmak isteyenler tarafından çok acımasızca istismar edilerek kullanılıyor."



KA(EK/COŞ)