Malatya Adliye binası önünde toplanan değişik illerden gelen Büyük Birlik Partisi mensupları ellerinde Muhsin Yazıcıoğlu fotoğrafları ve çeşitli pankartlarla ÖYM’lerin kaldırılmak istenmesine tepki gösterdiler. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile yöneticilerin de katıldığı eylemde polis ekipleri de yoğun güvenlik önlemi aldı.

BBP Genel Başkanı Destici burada yaptığı açıklamada, Özel Yetkili Mahkemelerin varlığının Türkiye açısında çok önemli olduğunu belirtti. Özelde kendi davaları açısından Özel Yetkili Mahkemelerin önemine değinen Destici, “Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını kim istiyor? PKK istiyor, KCK istiyor, BDP istiyor, Darbeciler istiyor, Cuntacılar istiyor, Demokrasi düşmanları, Bu ülkede faili meçhul yapanlar ve 27 yıldır bu ülkeyi teröre mahkum edenlere istiyor” dedi.

Destici, “Hükümetin aklını başına alması lazım” diyerek şunları söyledi:

“Hükümetin bu konuda bir kere daha düşünmesi gerekir. İnsanlar referandum sürecinde evet derken, biz referandumda evet derken, siyasi olarak bunun sonucunun kime yarayacağını çok iyi biliyorduk. Herkes kendi konumunu düşünerek veya bugün bir takım gelişmelere bakarak bu mahkemelerin varlığı ile bir karar vermesinler. Memleketi düşünsünler, Ülkeyi düşünsünler, bu ülkenin demokratikleşmesini düşünsünler. Hukukun üstünlüğünü düşünsünler öyle karar versinler. Ve asla Türkiye’yi yeni sivil demokratik bir anayasaya kavuşturmadan da böyle bir değişikliği akıllarından bile geçirmesinler.”

BBP Genel Başkanı Destici, Devlet Denetleme Kurumu’nun eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile ilgili raporuna da değinerek, DKK’yı ülke gündemine BBP’nin getirdiğini söyledi. DDK’ların bugüne kadar böyle olayları araştırmadığını ileri süren Destici, “Biz ısrarla DDK istediğimizde bizim yüzümüze tuhaf tuhaf bakanlar, DDK’nn raporundan sonra bunun ne denli önemli bir istek olduğunu gördüler.” Şeklinde konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu Soruşturması ile ilgili de kısa bilgiler veren Destici, soruşturmada halen bazı konularda cevapların bulunamadığını söyledi. Destici, kazadan sonra halen bazı konuların cevapsız kaldığını belirterek “ Helikopter düştükten sonra kurtuldu geliyor yalanı kim söyledi, kazadan sonra yer bildirildi fakat orası aranmadı. Olayın üzerinden 3 yıl geçti ancak hala istenilen radar kayıtları savcılığa verilmedi. Enkaz korunma altına alınmadı, Kamu bürokrasi, askeri olsun, sivil olsun bu konuda belge ve bilgi vermeye yanaşmıyor. Kim hata ihmal işlemişse bunları yargıya teslim etmek gerekir” dedi.

Destici daha sonra parti yöneticileri birlikte soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı ile görüşmek için parti binasına girdi.

Adliye önünde toplanan BBP’liler uzun süre tekbir ve sloganlar atarak tepki gösterdiler. BBP’lilerin en çok attığı slogan ise 'Binali şaşırma sabrımızı taşırma' oldu.



CÖ(MP/AAA)(FOTOĞRAF)