Bir GSM şirketi, Kırmacı Mahallesi Şaban Üstün Sokak'ta baz istasyonu kurmak için 1 hafta önce çalışma başlattı. Birkaç gündür baz istasyonuna karşı çeşitli eylemler yapan sokak sakinleri, bugün şirket görevlileri ile malzemelerinin içinde bulunduğu kamyonların sokağa girişine izin vermedi. Yaklaşık 50 kişi, araçların önüne geçerek yolu ulaşıma kapattı. Sokak sakinlerinden Cemil Yıldız, yola koyduğu sandalyeye oturarak eyleme destek verdi.

Haber verilmesi üzerine gelen polis, baz istasyonu kurulmasıyla ilgili tüm izinlerin alındığını, yapılacak işlemin yasal olduğunu belirterek grubu ikna etmeye çalıştı. Polis, eylemlerini sürdürmeleri üzerine kalabalığa müdahale etti. Ekiper, itekleyerek grubu dağıtmaya çalıştı. Bu sırada sandalyede oturan Cemil Yıldız yere düştü. Yerden kalkmayarak direnişini sürdürmek isteyen Cemil Yıldız, polisler tarafından kol ve bacaklarından tutularak kenara alındı. Cemil Yıldız ile birlikte polise direnen 10 kişi gözaltına alındı.

Polisin müdahalesiyle yol ulaşıma açılırken, şirketin kamyonları sokağa girerek, baz istasyonunu kurmak için çalışmaya başladı. Bu sırada sokak sakinlerinden bazıları, şirkete baz istasyonu kurulması için arazisini kiralayan komşularına tepki gösterdi. Baz istasyonu kurulmasıyla ilgili çalışmalar yapılırken, polis de çevrede güvenlik önlemi aldı.



İÇ(EE/BT)