Bakan Eroğlu hava durumu hakkında bilgi vererek Arefe günü ve Ramazan Bayramı süresince ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin yağışlı hava kütlesinin etkisinde kalacağını, diğer bölgelerimizin ise az bulutlu ve açık geçeceğini belirtti.

SICAKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağını kaydeden Bakan Eroğlu, sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesinin beklendiğini ifade etti.

Sıcaklıkların Ankara ve İstanbul’da 28-31, İzmir’de 32-34, Adana ve Antalya’da 34-38, Muğla’da 34-36, Eskişehir, Kayseri ve Konya’da 26-29, Rize ve Trabzon’da 23-26, Samsun’da 25-27, Afyonkarahisar ve Erzurum’da 27-30, Diyarbakır’da 38-41, Hatay ve Kilis’te 34-37, Van’da 25-27 derece civarında seyretmesinin bekleniyor.

"YOLA ÇIKMADAN BİLGİ ALIN"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Ramazan Bayramı süresince kara ve deniz yoluyla seyahat edecek vatandaşlarımızın, emniyetli seyahat edebilmeleri için, yola çıkmadan önce bilgi almalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün resmi web sitesinden seyahat edecekleri güzergahın hava ve deniz tahminlerini öğrenebilirler" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, meteoroloji’nin web sitesinde, Karayolu Tahmin Sistemi'ne seyahat tarihi, güzergah ve yolculuk süresi; Denizyolu Tahmin Sistemi'ne ise nokta ve seyahat edilecek rota bazında bilgiler seçilerek güncel meteorolojik tahmin ve verilere ulaşılabileceğini kaydetti.

AKILLI TELEFON UYGULAMALARI DA VAR

Bunun yanında Türkiye genelinde 667 istasyonda otomatik olarak gözlem yapılmakta olduğunu hatırlatan Eroğlu, vatandaşların il ve ilçelere yönelik tahmin ve güncel sıcaklık, yağış, rüzgar ve nem gibi meteorolojik bilgilere web sitesindeki 'İl ve İlçe Merkezleri Tahmini' menüsünden, ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Android ve IOS uygulamaları ile akıllı telefonlardan anlık olarak ulaşılabileceğini vurguladı.

Ramazan Bayramı süresince ülke genelinde hava durumu tahminleri şöyle:

18 Ağustos 2012 Cumartesi (Arife): Yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz Bölgesinin kıyı kesimi ile Kocaeli, Sakarya, Artvin ve Ardahan çevreleri kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

19 Ağustos 2012 Pazar (Bayramın 1. Günü): Yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz Bölgesi'nin kıyı kesimi ile Kocaeli, Sakarya, Artvin ve Ardahan çevreleri kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

20 Ağustos 2012 Pazartesi (Bayramın 2. Günü): Yurdun kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Sinop çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

21 Ağustos 2012 Salı (Bayramın 3. Günü): Yurdun kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı kesimi kısa süreli hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.



(BY/SS)