Ramazan Bayramı tatilinde yurt dışı turlarındaki cazip fiyat ve ödeme koşulları tur şirketlerinde hareketliliği üst düzeye çıkardı. Tatil programını son ana bırakmak istemeyen ve uygun fiyatla yurt dışında Ramazan Bayramı'nı geçirmek isteyen tatilciler, yönünü Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'ı kapsayan Orta Avrupa ülkelerine, Roma, Floransa ve Venedik'i kapsayan italya ile Belçika, Hollanda ve Lüksemburg'un yer aldığı turlara çevirdi. Tatilcilerin tercihleri arasında Tayland başta olmak üzere Uzak Doğu turları, Rusya ve ABD de yer alıyor.

GEÇEN YILA ORANLA YÜZDE 20 ARTIŞ

Tur şirketleri tarafından düzenlenen kampanyalar kapsamında erken rezervasyonlarda 150 Euro'ya kadar indirimlerin yapıldığı turlarda, cazip fiyatlar nedeniyle geçmiş yıllara oranla yurtdışı turlarına talebin arttığı belirtildi. Jolly Tur Acenteler Sorumlusu Murat Kuduzcu, yurt dışı turlarında geçen yıla oranla yüzde 20 artış yaşandığını kaydetti. Kuduzcu, tatilcilerin ağırlıklı olarak birden fazla ülke gezme olanağı bulunan Orta Avrupa ülkeleri turunu tercih ettiğini söyledi.

UZAK DOĞU'DA TAYLAND TERCİH EDİLİYOR

Avrupa Kıtası'nda Budapeşte, Prag ve Viyana turlarının yanı sıra Fransa, İtalya ile Belçika, Hollanda ve Lüksemburg'u kapsayan Benelux ülkelerinin de tatilciler tarafından talep edildiğini aktaran Kuduzcu, tur fiyatlarının 499 ile 1200 Euro arasında değiştiğini belirtti. Rusya ve vize uygulamasının kalktığı ülkelere ilginin arttığını dile getiren Kuduzcu, tatilcilerin Uzak Doğu turlarında da Tayland'ı tercih ettiklerini ifade etti.

KRUVAZİYERLE YUNAN ADALARI SEYAHATI

Kuduzcu, deniz yoluyla seyahat etmek isteyen tatilcilerin genellikle Yunan ve Adriyatik Adaları'nı talep ettiklerini söyledi. Anı Tur yetkilileri de Orta Avrupa ülkeleri ile İtalya'nın yanı sıra İspanya ve ABD'de bayram tatilini geçirmek isteyen tatilcilerin sayısında artış olduğunu vurguladı. Yurt dışı turlarının Ramazan Bayramı'na bir aya yakın süre yaklaşık yüzde 50 doluluğa ulaştığını aktaran yetkililer, bayram tatilini yurt içinde geçirmek isteyen tatilcilerin de Ege ve Akdeniz kıyılarını tercih ettiklerini belirtti.

TÜRSAB'TAN TATİLCİLERE 'SİGORTA' UYARISI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu da seyahat acentesinden paket tur satın alarak Ramazan Bayramı'nı yurt dışında geçirmek isteyen tatilcileri sigorta yaptırmaları konusunda uyardı. Paket tur sigortası ile tur şirketinin taahhüt ettiği hizmeti yerine getirmemesinden, şirketin iflasına kadar tüketiciyi mağdur edecek her şeyin sigorta kapsamında olduğunu belirten Çavuşoğlu, tatilcilerin, anlaşma yapacağı acenteler hakkında TÜRSAB'tan da referans alabileceğini söyledi.