Datça'da yaşayan Levent Özer, çalıştığı kargo firmasına ait 35 DOM 32 plakalı kamyona eşi 32 yaşındaki Filiz ve oğlu Ömer Özer'i de alarak bayram tatili için İzmir'deki akrabalarının yanına gitmek üzere bugün saat 12.30 sıralarında yola çıktı. Datça-Marmaris karayolunun 40'ıncı kilometresindeki Emecik mevkiine geldiklerinde Özer, rampa inerken hız nedeniyle virajı alamayıp, direksiyon kontrolünü yitirdi. Savrulan kamyon bariyerlere çarptı. Çarpmanın şiddetiyle açılan kapıdan yol kenarına fırlayan Filiz Özer, yaralandı. Eşinin düştüğü yerden yaklaşık 250 metre sonra kamyonu güçlükle durdurabilen Özer ile yanındaki oğlu kazayı yara almadan atlattı.

'NE OLUR ÖLME KARICIĞIM'

Levent Özer, olayın şokunu yaşayan oğlu Ömer'i kucağına alarak hemen eşinin yanına koştu. Yerdeki eşinin başucunda çömelen Özer, "Ne olur ölme karıcığım" dedi, moral vermeye çalıştı. Özer, bir ara yakınlarını da arayıp, kazayı bildirdi. Annesini yerde acı içinde yatarken görüp ağlayan küçük Ömer'i ise kazayı görüp duran tatilciler sakinleştirdi.

Olay yerine gelen ambulansla, Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı kadının vücudunda kırıklar olduğu belirlendi. Kamyon sürücüsü Özer, "Bayram tatili için İzmir'e gitmek isterken başımıza bu kaza geldi. Allah bu bayramda eşimi bana bağışladı" dedi.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.



YA(AÖ/CK)