Ramazan bayramını memleketlerinde geçirmek isteyenler bugün TEM yolunun Bolu ve Düzce kesimlerinde araç yoğunluğuna neden oldu. Sürücüler, yolun Düzce kesiminden yoğunluğa rağmen trafiğe takılmadan ilerlerken, Bolu Yeniçağa kesimine gelindiğinde trafik kilitlendi. TEM'i Karadeniz'e bağlayan Gerede gişelerinden geçmek için 2 şeritli bağlantı yoluna yönelen araçlar trafiğin tıkanmasına neden oldu. Polis, Gerede gişelerinin önünde kilometrelerce uzayan kavşağın oluşması üzerine araçların bir önceki Yeniçağa gişelerine yönlendirdi. TEM yolunun Yeniçağa gişeleri önünde 15 kilometreyi bulan araç konvoyu oluşurken, trafik durdu. Bazı sürücüler bariyerlerin olmadığı yerden orta refüje girerek ilerlemeye çalıştı.

Polis, Yeniçağa gişeleri önünde araçları kontrollü olarak Yeniçağa ve Gerede gişelerine yönlendirdi. Kilometrelerce uzayan trafikte saatlerce bekleyenler araçlarından inerken, yoğunluğa tepki gösterdi. Sürücüler İstanbul'da köprü trafiğinden sonra Bolu'da  konvoyda tıkılıp kaldıklarını, şimdiye kadar 10 saatlerinin geçtiğini söyledi.

Trafik yetkilileri ise tatilin kısa olması nedeniyle Arefe günü çok yoğun bir araç trafiği görüldüğünü ifade ederken, "Karadeniz'e bağlayan Gerede gişelerine doğru yönelen araçlar nedeniyle trafik tıkandı. Bu nedenle araçları Gerede gişelerinden önce bulunan Yeniçağa gişelerine yönlendiriyoruz. Kontrollü olarak araçların Gerede ve Yeniçağa gişelerine yönlendiriyoruz" diye konuştu.


MY,UÇ(MÇ/İD)