İzmir'de Hacı Eyüp Deniz’i, evinin önünde önce tabancayla ateş edip, ardından da bıçakla boğazını keserek öldüren S.A.’nın (56), cinayeti işlemek için bu sabah Alanya’dan geldiği ortaya çıktı. Tedavi gördüğü hastanede polislere ifade veren S.A., kardeşi Haydar A’nın 1982 yılında Kayseri’de öldürüldüğünü, olay günü hemşerisi olan Hacı Eyüp Deniz’in de karşı çay ocağında oturduğunu ve cinayeti onun işlediğinden süphelendiği için gelip öldürdüğünü söyledi.

S.A., kardeşinin katili olduğundan süphelendiği Hacı Eyüp Deniz’i bulmak için çok uğraştığını, araya tanıdıklarını sokup, oturduğu adresine ulaştığını, Alanya’daki evinin kütüphanesinde, cinayeti neden işlediğini belirten bir mektup da bıraktığını, orada her şeyin yazdığını belirtti.

LİBYA'DAYKEN CİNAYET OLMUŞ

Sanık S.A’nın Alanyada’ki evine giden polisler, mektubu buldu. Mektupta, “Kardeşim Haydar, her gece rüyama çıkıyor. Ben öldürülme olayı olduğunda Libya’da çalışıyordum. Olayın ardından memleketime döndüm. Yaptığım araştırmalarda, olay günü Hacı Eyüp Deniz’in karşı çay ocağında oturduğunu öğrendim. Cinayeti onun işlediğinden süphelendim. Hacı Eyüp Deniz, iki yıl sonra ortadan kayboldu. Süphelerim doğru olduğuna inandım. Kardeşimin katilini bugün öldürdüm. Bu benim bayramım” diye yazdığı öğrenildi.

FAİLİ MEÇHUL CİNAYET 

Polis yaptığı araştırmada, Haydar A’nın 1982 yılında TİG (Türk İntikam Tugayı) isimli örgüt tarafından öldürüldüğünü, faillerin de yakalanamadığını, cinayetin faili meçhul olarak kaldığını, sanık S.A.’nın da sabıkalı olduğunu söyledi.



DHA(İÖ/AAA)