Cinayet bayram sabahı saat 09.30 sıralarında 528/1 sokak, Sabit Bey Camii önünde meydana geldi. Çelik kapı satışı ve gayrimenkul işiyle uğraşan 2 çocuk babası Hacı Eyüp Deniz, kurban kesmek için hazırlandı. Deniz, oturduğu Saygın Apartmanı ikinci kattan kurban malzemelerinı 35 EFR 72 plakalı otomobile koymak için aşağıya indi.

KURBAN BIÇAĞIYLA BOĞAZINI KESTİ

Bu sırada, bıçak ve kovaları otomobilin arka koltuğuna bırakan Hacı Eyüp Deniz’in yanına yaklaşan Kayseri nüfusuna kayıtlı S.A., tabancayla iki el ateş etti. Yaralanan Hacı Eyüp Deniz, otomobilden çıkıp evine doğru koşmak istedi. S.A., Hacı Eyüp Deniz’in kurban kesmek için kovaya koyduğu bıçağı alıp bu kez boğazını kesti. Eyüp Deniz, olay yerinde yaşamını yitirdi.

BABASINI VURANIN PEŞİNDEN KOŞTU

Bir süpermarket zincirinde sebze alım satım müdürü olarak çalışan Yavuz Han Deniz, cinayeti farkederek babasını vurup kaçmaya çalışan S.A.’nın peşine düştü. Eline geçirdiği sopayla S.A.’nın başına vuran Yavuz Han Deniz, boğuşma sırasında tabancayı da almayı başardı. S.A. yaralı halde 150 metre daha kaçtı. Yavuz Han Deniz bu kez de cami köşesinde yakaladığı S.A.’ya daha önce elinden aldığı, şarjörü düşen tabancanın kabzasıyla, başına defalarca vurdu. Olay yerine yetişenler iki kişiyi ayırırken, polis Yavuz Han Deniz’i gözaltına aldı. Başına aldığı darbelerle kanlar içinde kalan S.A. da Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafatasında kırıklar olduğu belirtilen S.A. için hayati tehlikesi olduğu yolunda rapor verildi.

S.A.’nın, öldürdüğü Hacı Eyüp Deniz’in 1982 yılında kardeşini öldürdüğünü söylediği belirtildi.

Öte yandan eşini kapı önünde kanlar içinde yerde yatarken gören Kadriye Deniz, fenalaştı. Yaşlı kadın 112 görevlilyeri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılıp, hastaneye kaldırıldı.

ÖNCE NAMAZ KILMIŞ

Hacı Eyüp Deniz’i öldüren S.A.’nın sabah olayın olduğu yerdeki Sabit Bey Camii’nde bayram namazı kılıp, burada kurban kesen kişilerle sohbet edip çay içtiği öğrenildi. Cinayet anının bir işyeri kamerası tarafından saniye saniye görüntülendiği de ortaya çıktı. Polis, kamera görüntülerine el koydu. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.