ŞIRNAK'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyüne güvenlik amaçlı giden korucu Mehdi Tosun'un kullandığı aracın uçuruma yuvarlanması sonrasında 9 asker ve korucu hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden askerlerden Uzman Çavuş Süleyman Topal'ın ailesine acı haber akşam saatlerinde askeri yetkililer tarafından verildi. 


Şişli Mecidiyeköy Mahallesi Lati Lokum Sokak numara 61'de oturan ablası, onun yanına gelen annesi Memnune ve babası Osman Topal'ın oturduğu eve gelen İstanbul Jandarma Komutanlığı'ndan gelen askeri yetkililer haber verdi. Evlerinin balkonuna Türk bayrağı asılan evdeki aile üyeleri için sağlık görevlileri hazır bekletiliyor. İstanbul Sarıyer'de görev yapan Uzman Çavuş Süleyman Topal'ın tayininin 28 gün önce Şırnak'ın Uludere Hudut Taburu'na çıktığı öğrenildi. İstanbul'da görev yaptığı sırada bekar olan Süleyman Topal'ın ablasının yanında kaldığı öğrenildi. Topal'ın İstanbul'daki anne, baba ve ablasının saat 01.00'de Sabiha Gökçen Havalanı'ndan uçakla Adana'ya oradan da karayoluyla Osmaniye'ye gideceği belirtildi. 


Şehidin İstanbul'da kaldığı eve, komşuları ve yakınları taziye ziyaretine geldi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de şehit askerin evine gelerek yakınlarına başsağlığı diledi. Sarıgül, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama şu evi görüyorsunuz. Hepsi gariban çocukları. Tamam zengine de bir şey söylemiyorum ama, bu kadar olur mu ya. Artık ne olursa olsun anaların ağlamaması lazım. Şehitlerimizin gelmemesi lazım. Silahların gidip barışın gelmesi lazım. Bunun çaresini mutlaka ülkeyi yönetenler, bütün siyasiler bir araya gelerek elbirliği çözmesi lazım. Bir annenin evladını kaybetmesi ne demek. Böyle bir şey olabilir mi" dedi. 


SK (SG) (fotoğraf)