Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yanında Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Sosyal Politikalar İl Müdürü İpek Kobaner, İl Müftüsü Arif Gökçe ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Ersin Güluçar ile Asri Mezarlık'ta bulunan Şehitliği ziyaret etti.

Mezarlığa gelenlerle bayramlaşan Vali Coş ve yanındakiler, şehitlerin kabrine karanfil bıraktı. Coş, duygulu anların yaşandığı ziyarette şehit aileleriyle de yakından ilgilendi. Ziyaret sırasında İl Müftüsü Arif Gökçe, Kuran-ı Kerim okudu.

Vali Coş, daha sonra yanındakilerle, 1996'da Adana'daki toplumsal olaya müdahale ettiği sırada şehit olan polis memuru Ramazan Keserci ve geçen yıl Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında şehit olan Yusuf Aktan'ın ailelerini ziyaret etti. Buralarda şehit aileleriyle yakından ilgilenen Coş, ihtiyaçları duyduklarında her zaman yardıma hazır olduklarını söyledi.

Şehit Ramazan Keserci'nin kızı 19 yaşındaki Selin Keserci'yle de yakından ilgilenen Vali Coş, "Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız. Sizin babalarınız, eşleriniz olmasaydı, biz belki burada olamazdık. Dilerim sen de okur vatana millete hayırlı evlat olursun" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise Selin Keserci'ye diz üstü bilgisayar hediye etti.



ÇA(BY/ESM)