Hammamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Trabzon İl Danışma Meclisi toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra Bir süre önce AK Parti'ye geçen  Genel Başkan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu ile milletvekilleri katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu toplantıda yaptığı konuşmada, Ak Parti’ye geçerek evine geldiğini söyledi. 

A Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, HAS Parti ve DP’den AKParti’ye geçişlerin bir koalisyon olmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Bu bir koalisyon değildir, sizden üç bizden 5 kişi meselesi değildir. Bu, bir bardağın içine birbirine katışmayan zeytinyağı ve suyu koyma işi değildir. Gönüllerin, zihinlerin, ellerin birleşmesi, medeniyetimizin çınarının farklı kollarının bütünleşmesidir. Milleti terbiye edilmesi gereken bir kalabalık olarak gören bir siyaset çizgisi vardı. Millet o çizginin içinde her zaman horlandı. Bu millete ait ne varsa tahkir edildi. Ezan yıllarca bu memlekete, 'Allah-u Ekber” yerine ‘Tanrı uludur' diye bir sesle ulutuldu. Millete tepeden bakan bir siyaset tarzı vardı. Artık bu milletin çocukları siyasette sahne almıştır ve asla bu sahneden aşağıya inmeyecektir."

BAYRAKTAR ALMANYA’YA YÜKLENDİ

Toplantıda son olarak söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ülkede büyük bir terör belası olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanın terör şu anda çırpınıyor. Bu memlekette kardeşlik duygusu artırılacak. Bu memlekette, Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını taşıyan herkes, bu millete vatandaşlık duygusuyla bağlı olacak. Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını taşıyıp da kanında, sütünde bozukluk olmayan PKK’ya destek olmaz, dağa çıkmaz. Avrupa Birliği de bize yalvaracak. İnanın yalvaracak. Görüyorsunuz zaten şu anda bunun ayak izlerini. Şu anda Almanya’daki kardeşlerimiz, abilerimiz ne diyor. Almanya artık sıkıntıda. Rusya’yı ayağa kaldırsın bela, İtalya’yı ayağa kaldırsın bela. Yunanistan batacak, ikide bir 'ver 20 milyar dolar, ver 30 milyar dolar.' Bıktı usandı. Ne zamana kadar Almanya bunu taşıyacak. Taşıyamaz. Almanya bizim buradaki PKK’yı desteklemekten vazgeçsin. Orada kendi belası ona yeter. Portekiz’de işsizlik yüzde 25, Yunanistan’da, Milano’da işten çıkarılıyorlar. Onun için gelecek Türkiye’nindir."

Bakan Bayraktar daha sonra Kurtulmuş ve Soylu’ya kemençe ile plaket hediye etti. Soylu ve Kurtulmuş, törenin sonunda DP ve HAS Parti’den AK Parti’ye katılan eski milletvekili, il başkanı ve parti üyelerinin de bulunduğu topluluğa AK Parti rozetlerini taktı.

ÖA(TM/COŞ)