Bugün Ankara'dan yola çıkan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Samsun'a giderken Çorum'a uğradı. Deniz Baykal, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, İl Başkanı Cengiz Atlas, Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül tarafından karşılandı. İl Başkanlığında bir süre partililerle sohbet eden Baykal, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ortadoğu’daki ayrışma, dağıtma ve çözme sürecinin Türkiye’de destek bulduğunu belirten Baykal, "Bu ayrışmadan Ortadoğu’da yaşayan hiç kimse karlı çıkmaz. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. CHP tek umut kapısıdır" dedi.

ÖCALAN GİZLİ TANIK MI ?

Ergenekon davasını da değerlendiren Deniz Baykal, eski Genelkurmay Başkanı'nın yargılandığı bir davada, Şemdin Sakık’ın gizli tanık olarak dinlenmesini eleştirdi. Toplantıda bir gazetecinin Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e "Gizli tanıklardan birisi Abdullah Öcalan mı ?" diye sorulması üzerine Çelik’in "bilgim yok" diyerek salondan ayrıldığını söylenlemesi üzerine Baykal, Abdullah Öcalan’ın gizli tanık olabileceği söylentisinin 3 gün önce gündeme geldiğini ancak hükümetin bu konuda bir açıklama yapmadığını söyledi. Baykal, "Sükut ikrardandır diye düşünmeye başlamıştım ama sizin söylediğiniz gösteriyor ki sükutun ötesinde bir durum var" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal yaklaşık 1 saat süren ziyaretinin ardından partililerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek Çorum’dan ayrıldı.



YÇ(MS/AK) (FOTOGRAFLI)