Serik İlçesi'ne bağlı Kadriye Belde Belediyesi tarafından düzenlenen 2'nci Çilek Kültür ve Turizm Festivali'ne CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Yıldıray Sapan, Arif Bulut, Kadriye Belediye Başkanı MHP'li İsmail Şahin, Serik Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Beşir Acar, siyasi parti temsilcileri, üreticiler, turistler ve vatandaşlar katıldı. Baykal festival alanına gelirken vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Özellikle çocuklar Baykal'ın yanından ayrılmadı. Çocuklarla sohbet eden Baykal, onlara yakın ilgi gösterdi, çilek ikram etti.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Şahin, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz festival, beldenin tanıtımı adına büyük kazançtır. Kadriye, hem turizm hem de çilek üretimiyle Türkiye'nin en önde gelen beldesidir. Türkiye'nin çilek üretiminin yarısını Kadriye tek başına karşılıyor. Amacımız Kadriye'nin yaşam kalitesini artırmak ve çekim merkezi haline getirmek" dedi.

Daha sonra festival kapsamında 'En güzel çilek' yarışması düzenlendi. 42 çilek üreticisinin katıldığı yarışmada Rasim Gülmez birinci, Bilal Şahin ikinci, Abdullah Durmaz üçüncü oldu. Dereceye giren üreticilere ödül olarak zirai aletler verildi.

RAKI İKRAM ETMEK İSTEDİ

Ödül töreninin ardından festival alanından ayrılan Deniz Baykal, daha sonra davet üzerine bir restoranda bir süre oturdu, vatandaşların şikâyetlerini dinledi. Restoran işletmecisi Hasan Ali Özyurt, Baykal'a "Sizi burada görmek büyük mutluluk. Size rakı ikram etmek istiyorum" dedi. Ancak Baykal, "Olur mu? Sağol" diyerek teklifi geri çevirdi. Deniz Baykal ve beraberindekiler daha sonra Kadriye Beldesi'nden ayrıldı.