CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 26 Mayıs’ta yapılacak 34'üncü Antalya İl Kongresi öncesi partisinin Antalya ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan'ın da katıldığı gezide, Deniz Baykal ilk olarak Gazipaşa İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Partililer tarafından karşılanan Baykal, ilçe kongrelerinin tamamlanmasından sonra teşkilatları ziyaret ettiğini, yeni yönetime hayırlı olsun dileğinde bulunduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Parti içinde kavgaya izin vermem, gerekeni yaparım' sözleri hatırlatılarak, "Parti içinde kavga mı var ?" diye sorulması üzerine Deniz Baykal, "Böyle parti içinde yapılmış eleştirileri irdelemem gerekmez. Bu görevim değil, böyle bir ihtiyaç hissetmiyorum. Sizin böyle bir bekleyiş içinde olmanızı gerektiren bir durum da yok. Herkes kendi sorumluluğu içinde, parti içinde görüş ve düşüncelerini istediği şekilde dile getiriyor" diye konuştu.

Baykal, Gazipaşa'nın ardından Alanya İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Burada, İlçe Başkanı Şevki Türktaş tarafından karşılanan Baykal, gazetecilerin soruları üzerine "Yeni yönetime hayırlı olsun demek için geldik. Soru kabul etmiyorum. Bu tamamen bir nezaket ziyaretidir" dedi.

Daha sonra basına kapalı olarak ilçe teşkilatıyla bir süre görüşen Baykal ve beraberindekiler, ilçeden ayrıldı.