Tedavi gördüğü Bursa'da yaşamını yitiren 69 yaşındaki tiyatro oyuncusu Baykal Kent için, Beyoğlu'ndaki Orta Oyuncular Sahnesinde bir tören düzenlendi. Cenazesi 25 yıl boyunca seyircinin karşısına çıktığı sahneye getirilen Kent'e oyuncu arkadaşları son görevlerini yapmak için geldi. Törene Kent'in akrabaları, tiyatro oyuncusu Ferhan Şensoy, Rasim Öztekin, Ayla Arslancan, Altuğ Yücel, senarist Birol Güven gibi isimler katıldı. Kent'in cenazesi daha sonra Şişli Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Ortaköy Mezarlığı'nda defnedildi.


ORTA OYUNCULAR SAHNESİNDEN ALKIŞLARLA UĞURLANDI


Orta Oyuncular Sahnesi'ndeki törene katılan Birol Güven, "Baykal abiyi ilk burada seyretmiştim ben. Yolumuz daha sonra burada kesişti. Onunla uzun süre çalışma fırsatı edindik. Çok eğlenceli çok neşeli bir abimizdi. Çok üzgünüz bugün de burada son görevimizi yapmak için buradayız" dedi. Güven, "Bir konuşmamızda Bursa'da çok mutlu olduğunu söylemişti. Biz de onu Bursa'da mutlu olarak bırakmıştık. Ama sıkıntıları varmış daha sonra öğrendik" dedi. Tiyatro oyuncusu Altuğ Yücel de "Baykal abiyle aynı sahneyi paylaşmadık ama aynı tiyatroyu paylaştık. Oyunculuğu konusunda zaten birşey söylemeye gerek yok. Çok iyi bir oyuncuydu. Onun gülen yüzünü hiç unutmayacağım. Dünyanın en güzel gülen, gözlerinin içi gülen insanıydı. Nur içinde yatsın" diye konuştu. Baykal Kent ile Orta Oyuncular Sahnesi'nde 25 yıl aynı oyunlarda rol alan Ferhan Şensoy, sahneye çıkarak Baykal Kent ile ilgili anılarını anlattı. Bu arada Kent'in rol aldığı tiyatro oyunlarının da gösterimi yapıldı. Sahnede alınan helalliğin ardından, Kent'in cenazesi Şişli Camiine doğru yola çıkarıldı. Kent'in cenazesi 25 yıl çalıştığı Orta Oyuncular Sahnesi'nden alkışlarla uğurlandı.


AİLE KENT İLE İLGİLENİLMEDİĞİ HABERLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ


Kent'in Şişli Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına kızı Demet Açmazlale, yeğenleri Leyla Alpan ile Lale Gülduvan, tiyatro oyuncuları Müjdat Gezen, Bülent Kayabaş, Rasim Öztekin, sinema sanatçısı Nuri Alço, ses sanatçıcı Nuri Sesigüzel, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ailenin yakınları katıldı. Kent'in ablasının kızı Leyla Alpan medyada Kent'in ailesi tarafından yalnız bırakıldığı haberlerini eleştirdi. Alpan, "Ben devamlı görüşüyorum. Böyle konuşuluyor ya kimsesi yok, kimse ilgilenmiyor. Eşim ben ailemiz hepimiz konuşuyoruz biz. Ama bunları kimse bilmiyor. O kendi tercihi kendi seçimi. Kendisi istedi Bursa'ya gitti oturdu. Senelerce yeğenlerinin yanında kaldı. Öyle bir şey yok yani. Halamı 42 gün önce kaybettik, tahmin ediyorum ona üzüldü. Ben telefonda sürekli konuşuyordum. Daha 3 gün önce konuştuk güldük ettik. Sadece ayaklarından bahsediyordu. Geçen sene kalple ilgili bir sorunu vardı. Biz hatta ameliyatına gidiyorduk yolda kaza geçirdik. Ölümden döndük, geriye döndük. Ben yanında kalmaya gidiyordum yani" diye konuştu. Kent'in abisinin kızı Lale Gülduvan ise "42 gün önce annemi kaybettik. Ardından da dayımı kaybettik. Biz de yaşıyordu. 3 senedir ayrıldı. Tiyatroya ve sinemaya küstüğü için buralardan gitti. İsteğiyle gitti" diye konuştu.

Kent'in cenazesinin Bursa'dan getirilmesini sağlayan arkadaşı Umut Akdemir rahatsızlığını dile getirdi. Akdemir, kalabalığın cenazede varmış gibi gözükmesinden rahatsız olduğunu söyleyerek, aileye de tepki gösterdi. Akdemir, "Sabah cenaze işlemlerini hallettik. İlgilenmişler doğrudur" diye konuştu. Bu arada cenazeye katılan Kent'in kızı Demet Açmazlale konuşmaktan kaçındı.


"BAYKAL BENİM ASKERLİK ARKADAŞIMDI"


Cenazeye katılan tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen "Baykal benim askerlik arkadaşımdı. Askerde sonra dönüşte birçok filmde birlikte oynadık. Sonra Ferhan'ın tiyatrosunda epeyce çalıştı. Ölmeden üç gün önce telefonla konuştuk. Sık sık görüşüyorduk telefonlaşıyorduk ama çok genç gitti. Bu çok üzücü birşey. Bu bizim 40'lı kuşak ufak ufak gidiyor. Baykal da erken gidenlerden biriydi. 69 yaşından 43'lüydü tam benimle birdi" diye konuştu. Kent'in cenazesi Şişli Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ortaköy Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.


(BB)