Antalya'da, Yörükler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle '19'uncu Yörük Türkmen Şenliği' gerçekleştirildi. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı şenliğe, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal ile kendisini 'büyük ağabey' diye eleştiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın bir araya gelmemek için gösterdiği çaba damga vurdu.

AYRI ÇADIRLARI TERCİH ETTİLER

Şenlik alanına önce Mustafa Akaydın geldi. Akaydın, şenlik alanına kurulan yörük çadırlarından birine oturarak etkinlikleri izledi. Daha sonra şenliğe CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan ve Arif Bulut, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek ve CHP il yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği Deniz Baykal katıldı. Baykal, ayrı bir çadırda oturmayı tercih etti.

BAYKAL, KAMALAK İLE OTURDU

Bu sırada şenliğe Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da geldi. Bunun üzerine Baykal bir süredir oturduğu çadırdan ayrılarak, Mustafa Kamalak ile AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Antalya milletvekili Sadık Badak ve Kepez Belediye Başkanı AK Partili Hakan Tütüncü'nün bulunduğu çadıra geçti. Başkan Akaydın ise Baykal'ın bulunduğu çadıra uğramadan kısa bir açılış konuşması yaptı ve başka etkinliklere katılacağını belirterek şenlik alanından ayrıldı.

Baykal ile kısa sohbetinin ardından bir konuşma yapan Mustafa Kamalak da şenlik alanından ayrıldı. Deniz Baykal ise bir süre daha çadırda oturdu ve ardından tek tek çadırları dolaştıktan sonra şenlik alanını terk etti.



ÖÖ(HA/COŞ)